Subscribe via: RSS

Neikka RPM – “Chain Letters”

Posted on 07 February 2012

Neikka RPM – “Chain Letters”

Format: (Album) CD, 2CD***, Digital, Spotify
Skivbolag: Alfa Matrix
Releasedatum: 25 november 2011
Genre: Electro, Industrial
Recensent: Joakim Holfve

Medioker electro med gothinslag

Den amerikanska duon Neikka RPM har hållit sig tysta i fyra år. Efter att ha bildats 2001 av Richard och sångerskan Dominique Debert släppte de tillsammans tre album och gjorde sig ett namn inom genren. Nu är man tillbaka med “Chain Letters”, ett tillskott i skivsamlingen som inte direkt känns som ett absolut måste.

Som ett lite mindre blodtörstigt, men fullt lika dramatiskt, Blutengel daskar man loss synthar och djupa röster över tolv spår. Det bjuds på både rockkavalkad och bodystamp i ett ändå förvånansvärt långsamt tempo emellanåt. Det är snyggt producerat och ibland lyser Neikka RPM upp, som i “Here’s Your Revolution” där “Blade”-vibbarna funkar snyggt med de tyngre vokalerna. Dock blir det överlag lite fånigt och låtarna smälter ihop till någon sorts dålig spritfylla. En smula större variation efterlyses och hade lyft “Chain Letters” till högre höjder än det pallar med nu. En och en funkar låtarna ok men när de spelas på rad inser man snabbt att allt grötar ihop sig.

Dominiques röst ger ändå ett skönt avbrott, sett till genren, då man mixat henne snyggt och det läggs bra in i spåren. Även här blir det dock lite för mycket av det goda då amerikanskan återupprepar sig själv och tillslut låter hon mer än hon sjunger.

“Chain Letters” levereras synthvanan trogen i en exklusiv dubbel-box för den som känner för det. Bonusdiscen “Deceive & Destroy” *** gör tyvärr inget större intryck och de flesta av Neikka RPM’s egna remixar känns ljummet genomarbetade. Memmaker lyckas relativt bra med “Kingdom of Fire”, men det kan vara lika mycket ett välkommet avbrott i ljudbilden som en snygg remix. “Warped” remixad av Kats & Maus DCTB är också värd en genomlyssning.

Neikka RPM har med “Chain Letters” klivit lite väl långt i gothargrottan och snubblat bort facklan på vägen. Den seriösa mattan känns lite väl tung efter ett tag och när avbrotten låter vänta på sig, så tröttnar man helt enkelt till slut.

Tracklist “Chain Letters”

 1. Warped  3:27
 2. Mind on the Trigger  3:27
 3. Hunt You Down  3:32
 4. Kingdom of Fire  3:31
 5. Wish You Were Here  3:42
 6. Here’s Your Revolution (Rebuild & Reload)  4:10
 7. Umbrae Sub Noctem  3:34
 8. Thrust  3:48
 9. No One Is Beautiful  3:55
 10. Sum Corvus  3:22
 11. Everlasting  3:41
 12. I Feel Your Pain  2:56

Tracklist “Deceive & Destroy” ***

 1. Warped Version II (Neikka RPM Remix)  3:46
 2. Umbrae Sub Noctem (DJ Blackout Remix)  5:06
 3. Kingdom of Fire (Memmaker Remix)  4:02
 4. Warped (Firemensch Remix)  3:58
 5. Umbrae Sub Noctem Version II (Neikka RPM Remix)  3:42
 6. Hunt You Down (EX.ES Remix)  4:28
 7. Thrust Version II (Neikka RPM Remix)  3:49
 8. Warped (Katz & Maus DCTB Version)  4:41
 9. Kingdom Of Fire (Red Industrie Remix)  4:21
 10. Thrust (Serrated Mix by Syndika Zero)  4:22
Share Button

Comments are closed.