Subscribe via: RSS

Liverapport: SPARK! 20120203, Göteborg

Posted on 05 February 2012

Liverapport: SPARK! 20120203, Göteborg

Artister: Spark!
Datum: fredag 3 februari 2012
Scen: Jazzhuset, Göteborg (Romo Night Reborn)

Foto & rapport: Anders Nord

OBS! Missa inte fotoalbumet nedan!

 

Efter att ha drivit Romo Night sedan 1996 höll arrangören en vacker sommarnatt 2007 en välbesökt likvaka för klubben. Elva år av svettiga dansgolv, bra live-akter och drinkar med synthetiska namn hade nått sitt slut.

Men fem år senare återuppstod Romo Night från de döda!

Klubben, som gått från att husera på Magasinet till Studs och vidare till Trädgårn’ öppnade den tredje februari 2012 för nypremiär på Jazzhuset. Förväntningarna på denna kväll var förstås höga och infriades också till stor del.

Besökarna, en blandning av det gamla gardet och en ny yngre publik, svek inte Romo Night denna kväll och Jazzhuset blev fullsatt. Bandet som förärade Romo Night med en konsert denna premiärkväll var inga mindre än Falkenbergs-duon Spark!

Strax före midnatt klev bandet på scen och levererade en kavalkad av både gamla hits och nya alster, de sistnämnda från deras kommande album “Hela din värld”.

I rask följd och högt tempo fick Sparks publik dansa, studsa och sjunga sig svettiga till låtar som “Glassbilen”, “Tequila!”, “Tankens mirakel” och “Produktion nonstop”. “Popkomplex” hade varit roligare att få höra i sin originalversion, istället för att denna kväll endast bjudas på en trettio sekunder lång omskriven a´capella-variant. I övrigt gjorde Spark! en bra spelning.

Efter konsertens slut var det dags att komplettera skivsamlingen genom ett inköp av Sparks förra album “Ett lejon i dig” och säga adjö till Romo Night för denna gång, för att fortsätta vidare ut i natten. Betyget både på Sparks spelning och kvällen som helhet blir 7 av 10.

Romo Nights musik står sig fortfarande, det var ett bra liveband och som vanligt trevlig publik. Det som drar ner betyget är att lokalen känns lite för trång för att husera en klubb i den här storleken.

Tack för ikväll, vi ses nästa gång!

Share Button

5 Responses to “Liverapport: SPARK! 20120203, Göteborg”

 1. Karin says:

  Det är fan postervarning på bilderna!
  Snyggt jobbat / Karin

 2. Anders says:

  Tack det var snällt sagt!

 3. Isabelle says:

  Riktigt snygga bilder Anders!

 4. Anders says:

  Tack Isabelle! Blev rätt nöjd själv ;)

 5. fantastic put up, very informative. I wonder why the other experts of this sector don’t notice this. You must continue your writing. I’m sure, you have a huge readers’ base already!