Subscribe via: RSS

Liverapport: Front 242 (+Cryo) 20120211, Göteborg

Posted on 14 February 2012

Liverapport: Front 242 (+Cryo) 20120211, Göteborg

Artister: Front 242, Cryo
Datum: lördag 11 februari 2012
Scen: Sticky Fingers, Göteborg

Foto & rapport: Anders Nord

OBS! Missa inte fotoalbumet nedan!

Efter lovordade spelningar i Malmö och Stockholm var det den 11 februari 2012 dags för Göteborg att få celebert besök av EBM-pionjärerna Front 242.

Förväntningarna på denna spelning var hög hos de flesta, inklusive undertecknad (som såg deras bejublade spelning på Wave Gotik Treffen 2011) övriga mindes kanske åren med reflexvästar och technobeats allför väl. Först ut på scen denna kväll var Front 242´s supportband Cryo.

Med låtar som “The Pain”, “In The Shadow” och “Vengeance” lyckades duetten mycket bra med att värma upp publiken. Samarbetet mellan Martin Rudefelt som är “navet i kugghjulet” samt bandets frontfigur vid mikrofonen och keyboardisten och trumpojken Torny Gottberg var strålande. Energiknippet Torny flög med entusiastiska steg fram och tillbaka över scenen och lyckades verkligen få med sig publiken och det var full fart från låt ett. Tack för den konserten Cryo!

När Front 242 så äntrade scenen strax efter klockan 21.oo var det inför ett så gott som utsålt Sticky Fingers! Förväntan låg tät som Lützendimma i luften och de rutinerade herrarna i kvällens huvudband gjorde garanterat ingen besviken. Efter mer än trettio år i EBM-svängen har Front 242 en hel del material att välja mellan och kvällens blandning av låtar var snudd på perfekt. Gamla goda hitlåtar som “Take One”, “Welcome To Paradise”, “Funkhadafi” och “Tragedy For You” blandades med nyare som t.ex “Together” och “Religion”.

Till de flestas glädje, får man förmoda, framfördes låtarna i sina originalversioner, endast med små variationer för liveframförandet. Inte oväntat var publiken som mest exalterad under “Body to body” och såklart, “Headhunter” Klockan 22.42, efter två underbara grand finale-extranummer, “U-men” och “Punish Your Machine”, så var det dags att försvinna ut i natten och smälta kvällens musikaliska intryck.

Front 242 har nu endast en spelning till på sitt program, i Charleroi i Belgien, innan de tar en välförtjänt paus. Vi hoppas på ett efterlängtat återseende någon gång i framtiden och önskar bandet allt det bästa till dess!


Share Button

One Response to “Liverapport: Front 242 (+Cryo) 20120211, Göteborg”

  1. Karin says:

    Säger som förut, grymt snygga bilder :)
    Bra jobbat Anders!