Subscribe via: RSS

Laibach kommer i fred på filmsoundtrack

Posted on 16 February 2012

Laibach kommer i fred på filmsoundtrack

“Under de sista ögonblicken av andra världskriget, undvek ett hemligt nazistisktrymdprogram förstörelse genom att fly till den mörka sidan av månen. Under 70 års totalsekretess lät nazisterna bygga en gigantisk fästning, med en massiv armada av flygande tefat redo för en invasion av… jorden!”

Det är temat för den nya filmen “Iron Sky”, som kommer med ett episkt soundtrack signerat Laibach.

Filmtrailern har setts av över fyra och en halv miljon människor på YouTube och filmen gavs ett fantastisk mottagande av fansen när den hade premiär vid filmfestivalen i Berlin den 11 februari.

(Se trailern nedan)

Bljetterna till den finska sci-fi-komedin blev de näst populäraste när biljettkassorna öppnade häromveckan. Under april har filmen biopremiär i Finland men när den kan tänkas komma till Sverige är i skrivande stund oklart.

The Hollywood Reporter gav följande kommentar; “Poängen med Laibach tillägger karaktär via ett soundtrack som blandar pastisch pop med symfoniska inslag”.

Laibach gästar också Sverige igen under våren. Den 29 mars ger man en konsert på Brewhouse i Göteborg. Soundtracket har titeln “We Come In Peace” och släpps senare i år via Mute Records.

Tracklist

TBA

Share Button

Comments are closed.