Subscribe via: RSS

Livet tar livet ur Nitzer Ebb-sångare

Posted on 27 January 2012

Livet tar livet ur Nitzer Ebb-sångare

Precis som vi rapporterat tidigare kommer den numera Los Angelesbaserade Nitzer Ebb-sångaren och frontmannen Douglas J. McCarthy nu ta en paus från arbetet med huvudprojektet, för att istället satsa på sitt nya soloprojekt Life Is Sucking The Life Out Of Me.

Inspelningarna av debutalbumet har gjorts i Los Angeles och slutmixningen äger rum senare den här månaden. En musikvideo till titelspåret “Hey” har nyligen spelats in i Joshua Tree, den öken som finns ungefär två timmar öster om Los Angeles och efter en rätt komplicerad postproduktion bör den vara klar vilken dag som helst.

Som det ser ut nu kommer soloprojektet släppas helt under egen flagg utan inblandninga av skivbolag. Materialet kommer släppas digitalt, i det första skedet via Beatport och iTunes. En turné organiseras i skrivande stund och Douglas J. McCarthy kommer inleda med några spelningar i USA för att sedan fortsätta på europeisk mark senare under året med spelningar sommarens festivaler och klubbar.

Lyssna på ett smakprov på “Demon Prophet” nedan.

DEMON PROPHET from Douglas J. McCarthy on Vimeo.

Share Button

Comments are closed.