Subscribe via: RSS

Liverapport: Kite, Emmon, Henric de la Cour 20120227, Stockholm

Posted on 31 January 2012

Liverapport: Kite, Emmon, Henric de la Cour 20120227, Stockholm

 

Artister: Kite, Emmon, Henric de la Cour
Datum: fredag 27 januari 2012
Scen: Debaser Medis, Stockholm

Foto & Rapport: Jens Atterstrand

OBS! Missa inte fotoalbumet nedan!

Köerna ringlade sig långa över medborgarplatsen och förväntningarna var stora när Kite, Emmon och Henric de la Cour skulle inta scenen på Debaser Medis den här fredagskvällen.

Känslan är att den elektroniska musikscenen verkligen är på tillväxt igen. Kvällens publik innehöll en fantastisk mix där synthpubliken och Stockholms (till viss del åldrande) alternativpublik utgjorde grunden. Denna fick förstärkning av en stor skara indiepopfrälsta och utöver detta ett stort antal allmänt nyfikna musikälskare, som snappat upp Fredrik Strages och andras uppmärksammande av kvällens artister i rikstäckande media under den senaste tiden.

Jag själv gladdes mest åt att äntligen få se dessa tre på en ordentligt stor scen och ges ordentliga möjligheter att ljussätta och scensätta spektaklet precis som man själva vill. De spelningar jag sett tidigare runtom i landet har ofta begränsats vad gäller detta på grund av att man spelat på mindre klubbscener.

Den perfekta ljussättningen, väldigt bra ljudkvalitet och ett fyllt publikhav gjorde upplevelsen helt perfekt – och tillsammans med starkt låtmaterial och suveräna liveinsatser från alla tre, så konstaterar jag att det nog inte blir bättre än så här, i varje fall inte i sverige och i det här formatet.

Tack alla inblandade för en fantastisk kväll!

Share Button

One Response to “Liverapport: Kite, Emmon, Henric de la Cour 20120227, Stockholm”

  1. Detta var nästan lika bra som Gothland (där det var nästan identisk line-up + ett par akter till). Ni som missade det har all anledning att gråta bittert över det! ;)