Subscribe via: RSS

Lång rad gästspel på Moist-albumdebut

Posted on 03 January 2012

Lång rad gästspel på Moist-albumdebut

Hjärnan bakom Moist, electronica-producenten och låtskrivaren David J. Elfström (David Elfström Lilja), har sedan länge arbetat bakom några av sveriges största artister. Nu kliver Moist fram och debuterar med “Temporary Arrangements”.

Moist har redan blivit uppmärksammat i utlandet och var bland annat på plats i Hollywood för att medverka på Music In Media Awards som hölls i mitten av november.

David J. Elfström har i många år jobbat bakom artister med att designa skivomslag, logotyper och webbplatser – och har remixat artister som Red Snapper, Mauro Scocco, Agnes, Blacknuss med flera. David har spelat trummor sedan fem års ålder och alltid haft musiken nära på ett eller annat sätt.

2011 bestämde  hans sig för att satsa på egen musik under namnet Moist.

“Temporary Arrangements” inkluderar 2009 års singelsläpp “Far Beyond The Endless” (med Maria Marcus) och “Just Say You’re Sorry” (med Sophie Rimheden) samt det gångna årets fyra singelsläpp “Hold On” (med Sofie Norling), “Illumination Sea” (med Kana Otusbo), “Hold On” (med Sofie Norling) och “Me And You” (med Smith & Thell). Utöver detta även en cover av Vince Clarkes “Never Never” (med Johannes Kotschy) från hans tidiga åttiotalsprojekt The Assembly.

(kolla in den officiella musikvideon till “Hold On”, en remixversion av densamme samt ett smakprov på “Never Never” nedan!)

David Berättar mer

Eftersom jag jobbat med många olika sångare har inspelningen gått till på många olika sätt men en röd tråd är att vi jobbat på distans på varje låt. Det har börjat med att jag skickat en grundídé som vi sedan jobbat vidare med genom att maila fram och tillbaka och slutligen har jag producerat låten i min studion. Fördelen med att jobba med flera olika artister som sjunger är att skivan får mer färg i form av olika sångare men ändå knyts samman av min produktion.”

I september i år blev Moist-singeln “Far Beyond The Endless” nominerad i electronica-kategorin på den prestigefyllda galan Music In Media Awards som gick av stapeln den 17 november i Los Angeles i USA. Galan TV-sändes till över 100 miljoner hushåll. Låten och första singeln – “Far Beyond The Endless” var även med på Blank & Jones-samlingen “Chilltronica #2″ som direkt klättrade till förstaplatsen på den elektroniska listan och till fjärdeplatsen på den vanliga albumlistan i Tyskland.  Moist har även blivit utvald att ha med sin musik av music supervisers på några av USA största CableTV-bolag. (fortsättning nedan)

Rich Thair i det engelska bandet Red Snapper skriver om Moist“Moist sounds and production have a timeless quality and depth and his influences demonstrate a musical heritage of the highest order. His work with various vocalists feels natural and he always manages to squeeze every drop of soul and beauty from a lyric and melody. His music is not out of place with the likes of Brian Eno and Moroder.”

Debutalbumet släpps via det egna skivbolaget I/O Music och medverkar på albumet gör en stor ensemble av gästartister, sångare och sångerskor. Maria Marcus återfinns på sex av de sjutton spåren, där vi i övrigt finner Sofie Norling, Smith & ThellKrister Linder, Lisa Pedersen, Johannes KotschyTherese Grankvist, Sophie Rimheden, Erika Moeld, Lisas Antenna, Kana Otusbo och Íse. Flera av dessa ha också varit delaktiga i låtskrivarprocessen.

“Temporary Arrangements” släpps den 16 januari via I/O Music.

Tracklist

 1. Crows Within Me (feat. Maria Marcus)
 2. Hold On (feat. Sofie Norling)
 3. Me And You (feat. Smith & Thell)
 4. Danger (feat. Krister Linder)
 5. Crossing Lines (feat. Lisa Pedersen)
 6. Never Never (feat. Johannes Kotschy)
 7. Far Beyond The Endless (feat. Maria Marcus)
 8. Shine On (feat. Therese)
 9. How Long (feat. Maria Marcus)
 10. Just Say I’m Sorry (feat. Sophie Rimheden)
 11. Not Alone (feat. Maria Marcus)
 12. Nobody Special (feat. Erika Moeld)
 13. Tainted Truth (feat. Maria Marcus)
 14. Love You (feat. Lisas Antenna)
 15. A Little Bit (feat. Maria Marcus)
 16. Illumination Sea (feat. Kana Otusbo)
 17. I Am (feat. Íse)Share Button

One Response to “Lång rad gästspel på Moist-albumdebut”


Trackbacks/Pingbacks

 1. […] nice people at ElektroSkull made and article (in swedish) about my album. I know for a fact that they have received their copy […]