Subscribe via: RSS

Klassisk Depeche Mode-konsert på DVD

Posted on 05 January 2012

Klassisk Depeche Mode-konsert på DVD

Depeche Mode-konserten på Hammersmith Odeon den 25 oktober 1982 har cirkulerat på internet och i olika varianter av bootlegs under ett antal år. Konserten, eller i alla fall delar av den har också sänts i flera nordiska TV-kanaler.

Några av liveinspelningarna från konserten inkluderades också som bonusspår på de limiterade utgåvorna av 12″-maxisinglarna till singelsläppen “Get The Balance Right”“Everything Counts” och “Love In Itself” (samtliga från 1983).

Nu gör dock det något mystiska produktionsbolaget Headliner Imprint, som tidigare gett ut live-DVD’s med bland annat U2, The Cure, Devo, Peter Gabriel och Massive Attack slag i saken och ger ut konserten på DVD med titeln “Feel You”.

DVD’n släpps i NTSC (alla regioner) i 4:3 bildformat och innehåller ljudspår i Doly Digital 5.1 och 2.0. Setlisten från kvällen innehåller ett urval av de klassiska spåren från bandets två första album “Speak & Spell” (1981) och “A Broken Frame” (1982).

Hurvida utgåvan de fakto är en ren bootleg återstår att se, men många har ställt sig frågande till varför släppet inte sker via bandets skivbolag Mute Records där ansvariga också kontaktats, liksom distributören. Själva ställer vi oss frågan hur man tänkte när man designade omslaget med fonten från “Playing The Angel” och titeln som associerar till “I Feel You”?!

“Feel You” släpps den 27 januari via Headliner Imprint.

Tracklist

 1. My Secret Garden
 2. See You
 3. Satellite
 4. New Life
 5. Boys say Go!
 6. Tora! Tora! Tora!
 7. Nothing to fear
 8. Leave in Silence
 9. Shouldn’t have done that
 10. The Meaning of Love
 11. Just can’t get enough
 12. A Photograph of You
 13. The Sun and the Rainfall
Share Button

Comments are closed.