Subscribe via: RSS

John Foxx and The Maths följer upp

Posted on 20 January 2012

John Foxx and The Maths följer upp

Knappt ett år har passerat sedan John Foxx and The Maths släppte förra årets rosade album “Interplay”, men redan i slutet av oktober följde man upp med “The Shape Of Things”.

Inpelningarna och slutmixen av “The Shape Of Things” är gjorda i Benge’s Studio i London och är laddad med retrodoftande analogsynthar och trummaskiner. Utöver detta en låt där med John Foxx själv på gitarr.

Det nya albumet levererar en ny experimentell touch till den redan klassiska Foxx-ljudbilden, som man på det nya albumet länkar samman via en lång serie av instrumentalspår.

“The Shape Of Things” kommer nu även (utöver den tidigare släppta tvådiscutgåvan) i en ny enkeldiscutgåva med 16 spår, inklusive en ny version av “Talk” med nya ljudpålägg och ett gästspel på sång av amerikanen Mathew Dear. Utöver detta även den exklusiva bonuslåten “Where You End And I Begin” med gästspel av Tara Busch, som tidigare släpptes på bonusdiscen till tvådiscutgåvan.

Dem nya versionen av “Talk” kommer även inkluderas på en EP som landar senare under våren.

Den mångfcetterade John Foxx är för de flesta mest känd som en av originalmedlemmarna i brittiska Ultravox på sjuttiotalet och har utöver detta samarbetat med en rad olika artister genom åren. Bland annat Brian Eno, Xeno & Oaklander, The Soft MoonConny Plank, Paul Daley (från Coctau Twins), Robin Guthrie och fimregissören Alex Proyas.

“The Shape Of Things” (enkeldiscutgåva) släpps den 19 mars via Metamatic.

Tracklist

 1. Spirus
 2. Rear-View Mirror
 3. Talk
 4. Psytron
 5. September Town
 6. Unrecognised
 7. Modreno
 8. Falling Away
 9. Invisible Ray
 10. Vapour Trails
 11. Buddwing
 12. Tides
 13. Astoria
 14. The Shadow Of His Former Self
 15. Talk (Beneath Your Dreams) Featuring Matthew Dear
 16. Where You End And I Begin Featuring Tara Busch
Share Button

One Response to “John Foxx and The Maths följer upp”


Trackbacks/Pingbacks

 1. […] signerad amerikanska Xeno & Oaklander, hämtad från bonusdiscen på det kommande nya albumet “The Shape Of Things”. […]