Subscribe via: RSS

Grendel gör efterlängtad comeback

Posted on 11 January 2012

Grendel gör efterlängtad comeback

Efter fyra års tystnad så kan nu tyska Infacted Records äntligen presentera ett av de senaste årens mest efterlängtade album.

Som uppföljare till 2007 års uppmärksammade “Harsh Generation”, så återvänder nu den holländske, Den Haag-baserade JD Tucker (alias VLRK) med det nya albumet “Timewave Zero” till våren.

Albumet blir bandets fjärde officiella fullängdare sedan man debuterade via NoiTekk med “Inhumane Amusement” under 2001.

Grendel (vars bandnamn är taget från namnet på en av karaktärerna i den anglosaxiska sagan Beowulf) bildades under ett annat bandnamn redan 1997 och har sedan genombrottet varit ett av de mest stilbildande banden i 2000-talets skola av harsh-EBM/mörk electro. Sedan 2000-talets början har man levererat dansgolvsfyllare som “Strangers”, “End of Ages” och “Soilbleed”.

Efter framgångarna med det senaste albumet “Harsh Generation” så har bandet turnerat flitigt, men har nu äntligen återvänt till studion för att färdigställa det nya albumet. Bandet har genom åren gjort ett antal liveframträdanden och har vid flera tillfällen varit huvudakten på ett antal vid de allra största festivalerna.

“Timewave Zero” släpps den 24 april via Infacted Recordings.

Tracklist

 1. Rise
 2. Conflict Instigation
 3. Timewave : Zero
 4. EPR // EDP
 5. Wheels In Motion
 6. Out Of My Mind
 7. Deep Waters
 8. Neon City Lights
 9. Chemicals + Circuitry [v.2012]
 10. Fall

Share Button

One Response to “Grendel gör efterlängtad comeback”


Trackbacks/Pingbacks

 1. […] från det kommande Grendel-albumet “Timewave Zero”. […]