Subscribe via: RSS

Dubbla överraskningar på Goldfrapp-singelsamling

Posted on 03 January 2012

Dubbla överraskningar på Goldfrapp-singelsamling

Efter fem studioalbum och två liveskivor sedan debutalbumet “Felt Mountain” från 2000, så samlar nu Goldfrapp tolv av sina singelsläpp på den kommande samlingen “The Singles”, som följer upp förra årets studioalbum “Head First”.

Den brittiska electropopduon frontas av sångerskan och låtskrivaren Alison Goldfrapp som backas upp av låtskrivaren och producenten Will Gregory.

Alison växte upp i Bath i sydvästra England, inledde sin karriär under skoltiden och redan 1995 medverkade hon på kompisen Trickys debutalbum “Maxinquaye”, varpå hon började sedan utforska musiken ytterligare under sin tid som konststuderande vid Middlesex University.

Under slutet av nittiotalet började hon komponera på allvar, varpå en av hennes vänner sedan skickade några demos till kompositören Will Gregory. De två insåg att de hade många gemensamma idéer kring sin musik, de slog sig samman och tog bandnamnet Goldfrapp (efter sångerskans efternamn) och under 1999 skrev de på för Mute Records. Det stora genombrottet kom sedan via bandets grammynominerade tredje album “Supernature” från 2005.

Utöver de tolv singlarna så inkluderar samlingen de två helt nyskrivna låtarna “Yellow Halo” (se videon nedan) och balladen “Melancholy Sky”.

“The Singles” släpps den 6 februari via Mute Records.

Tracklist

 1. Ooh La La
 2. Number 1
 3. Strict Machine (Single Mix)
 4. Lovely Head
 5. Utopia (Genetically Enriched)
 6. A&E
 7. Happiness (Single Version)
 8. Train
 9. Ride A White Horse (Single Version)
 10. Rocket
 11. Believer
 12. Black Cherry
 13. Yellow Halo
 14. Melancholy Sky

Share Button

Comments are closed.