Subscribe via: RSS

Albumdetaljer från amerikanska Ministry

Posted on 29 January 2012

Albumdetaljer från amerikanska Ministry

Precis som vi rapporterat tidigare så är de amerikanska industrimetall-pionjärerna Ministry åter albumaktuella i vår.

Efter att ha aptitretat med singeln “99 Percenters” tidigare i vinter (lyssna nedan), så presenterar man nu detaljerna för det kommande albumet “Relapse”.

Bandet arbetade totalt tre och en halv månad med albumet som producerats av Sammy D’Ambruoso och enligt frontmannen Al Jourgensen spelades det in av två olika “lag” (Dallas vs Los Angeles), där Mike Scaccia (från Rigor Mortis) och Casey Orr (från Rigor Mortis och GWAR) ställdes mot Tommy Victor (Prong) och Tony Campos (från Static-X). Bandet har videodokumenterat delar av inspelningarna – se skivbolagets Youtube-kanal.

Den första officiella singeln från albumet – “Double Tap” släpps den 24 februari och albumet levereras sedan utöver den ordinarie CD-utgåvan i digipak även på vinyl och i en begränsad fanbox med extra lulllull.

“Relapse” innehåller inslag av thrash, crossover metal, groove metal, angular prog rock, psychedelia och till och med klassisk rock och låttexterna fokuserar på statlig korruption, storföretagens girighet, missbruk och den smärta och förfall som följer med sociopatisk girighet.

“Relapse” släpps den 23 mars via Al Jourgensens egna skivbolag 13th Planet Records.

Tracklist

 1. Ghouldiggers
 2. Double Tap
 3. FreeFall
 4. Kleptocracy
 5. United Forces (S.O.D. cover)
 6. 99 Percenters
 7. Relapse
 8. Weekend Warrior
 9. Git Up Get Out ‘n Vote
 10. Bloodlust
 11. Relapse – Defibrillator Mix ***

*** Endast på den begränsade utgåvan.

Share Button

Comments are closed.