Subscribe via: RSS

Svenska Batch ID skriver på för EKP

Posted on 09 December 2011

Svenska Batch ID skriver på för EKP

Foto: Pernilla Andersson

Erik Hasselberg och Johan Berg träffades i Göteborg 2006. De letade båda efter en musikpartner och fann varandra via Myspace. De träffades över en öl och insåg att de hade mycket att prata om.

De kom fram till att skriva en låt tillsammans, något som några timmar senare resulterade i “Nothing to Say” som längre fram landade på albumet “Testosterone”.

De ursprungliga idéerna var att skriva elektronisk pop med mycket attityd, men utvecklades sedan till att bli aggressivare, i högre tempo med ett punkigare sound.

Ett gemensamt besök på Familientreffen gav inspiration till att skriva EBM och 2008 släpptes Testosterone” via det egna skivbolaget Closet Freak Production, ett album som året därpå följdes upp med EP’n “Tanz Anarchie” i samband med en spelning i Berlin, ett skivsläpp som gjorde att bandet verkligen fann sin identitet.

Studioarbetet är viktigt för bandet, men det är via livespelningarna man verkligen kommer till sin rätt och duon älskar att stå på scen inför en entusiastisk publik. Att vara i direkt kontakt med lyssnaren har alltid legat bandet varmt om hjärtat.

Batch ID arbetar just nu för fullt med nytt material till ett album som släpps under nästa år via italienska EKP (Electronic Kind Product) dit bandet nu är signat. Inspirerationen har sina grunder i EBM, oldschool-punk och 90-talets kassettscen.

Provlyssna Batch ID nedan!

BATCH ID – Ifred by EK Product

Share Button

Comments are closed.