Subscribe via: RSS

Foretaste – “Love On Demand”

Posted on 22 December 2011

Foretaste – “Love On Demand”

Format: CD, 2CD**, Digital
Skivbolag: BOREDOMproduct
Releasedatum: 21 november 2011

Genre: Electropop

6/10

Fransk duo är bäst när de frossar i vemod

Franska duon Foretaste består av en kvinna och en man som kallar sig Lover_XX och Lover_XY (Red.anm: aka Sylvie Billy och Pierre Atoch som tidigare även kallat sig Creature_XX respektive XY och Terrorist_XX respektive XY där namnet är plockat från respektive albumtitel).

De gör mollstämda låtar i den traditionella synthpopskolan, och ”Love on Demand” är deras tredje album. ”När Kraftwerk möter Angelo Badalamenti” är en programförklaring som de själva har gett, och även om det enligt min mening inte riktigt beskriver hur det faktiskt låter, så säger det en del om de stämningar som Foretaste vill förmedla.

Intressant är också att de tycks vilja skapa sorgliga sånger som snarare är upptempo och midtempo än ballader. Bäst lyckas Foretaste när de fullkomligt frossar i vemod, som på albumets starkaste spår, den vackra ”Do What You Can”. Andra exempel på detta är ”My Greatest Deception” och pampiga singelspåret ”Superstar”, som även finns i en rad remixer.

En annan målsättning för Foretaste är att bygga ihop ”analoga texturer” med en modern electropopljudbild, men i mina öron saknas den analoga känslan och resultatet blir ofta lite för polerat, digitalt och städat. Det bidrar till att albumet som helhet inte känns tillräckligt varierat i mina öron. Även om varje enskilt spår känns som gott synthpophantverk, så flyter låtarna ihop även vid upprepade genomlyssningar. Duon skulle tjäna på att skita till sitt sound lite.

”Love on Demand” finns också i en specialutgåva ** med konsertskivan ”Live on Demand” som bonus, men den är inte recenserad här.

// Erik Uppenberg, Elektroskull – Synthportalen

Tracklist

 1. Alone With People Around
 2. Do What You Can
 3. The End Of Days
 4. What About Me?
 5. Superstar
 6. Today
 7. Automatic Love Response
 8. What If
 9. My Greatest Deception
 10. Save Me
 11. X Me
Share Button

One Response to “Foretaste – “Love On Demand””


Trackbacks/Pingbacks

 1. […] musikvideon till Foretastes “Alone With People Around”, det andra singelsläppet från senaste albumet “Love On Demand”. […]