Subscribe via: RSS

Bête Noire – “Megatropolis”

Posted on 14 December 2011

Bête Noire – “Megatropolis”

Format: CD, Digital
Skivbolag: Eget
Releasedatum: Oktober 2011

Genre: Synthpop

5/10

Okomplicerat och trallvänligt

Efter “En förlorad värld” från 2009 och uppföljaren De överflödiga” (som släpptes förra året) så återvänder nu Linköpingsduon Bête Noire med ännu en EP.

På “Megatropolis” bygger duon till stora delar vidare på sitt sedan tidigare väl inarbetade sound. Dekandenta och melodramatiska låttexter på svenska levereras ovanpå en minimal, småskitig och ganska grovhuggen matta av analog synthpop. Budskapen är lätta att ta till sig och melodierna är enkla med refrängerna som snabbt sätter sig. Just låttexterna och hela rytmen i låtskrivandet ger mig väldigt starka vibbar av Lustans Lakejer, NASA och en annan svenskspråkig elektronisk pop. (fortsättning nedan)

I det korta EP-formatet, som bandet verkar ha valt, så fungerar det hyfsat. Men jag tror att duon behöver höja kvaliteten på låtskrivandet och hitta en större variation framöver annars är risken att man snabbt kommer trötta ut sin publik.

Det är dock trallvänligt och absolut godkänt. Plus i kanten är låtskrivandet på svenska, som jag ibland kan sakna en del av i dagens breda palett av elektronisk musik. Utöver detta beröm för de enkla och okomplicerade arrangemangen, där man på ett par av spåren även flirtar en del med klassisk body.

Detta stryker under att “less is more” ofta fungerar alldeles ypperligt inom den här genren musik –  och med “Megatropolis” kommer man sätta hyfsat bra fart på både livepubliken och förfesten även i fortsättningen.

// Jens Atterstrand, Elektroskull – Synthportalen

Tracklist

  1. Dansa tills döden hämtar dig  3:28
  2. Les Nouveax Riches  2:34
  3. Gift  3:29
  4. Allt flyktar här  3:51
Share Button

Comments are closed.