Subscribe via: RSS

Acretongue – “Strange Cargo”

Posted on 13 December 2011

Acretongue – “Strange Cargo”

Format: CD, Digital, Spotify
Skivbolag: Dependent Records
Releasedatum: 28 oktober 2011

Genre: Electro

7/10

En mörk och atmosfärisk resa

Svävande och suggestiv elektronisk musik från Sydafrika. Kan det vara något 2011!? Ja, faktum är att enmannaprojektet Acretongue (skapat av Nico J) med nya albumet “Strange Cargo” presenterar ett av de mest intressanta elektroniska släppen i år.

Acretongue har under de senaste åren jobbat lite i mörker kan man säga, trots att man levererat låtar till flera stora etablerade samlingar och utfört flera remixuppgrag till band som Haujobb, Edge Of Dawn och Seabound, så har man inte riktigt nått ut. I alla fall inte först nu när det tyska skivbolaget Dependent Records tagit dem under sina vingar.

Acretongue slungar oss direkt ut på en mörk och atmosfärisk resa i inledande “Origin”, som jag personligen håller som en av de bättre mörkare synthlåtarna i år. Det är hela tiden snyggt och alltid intressant, utan att falla i uppenbarliga klichéer och för mycket påklistrad ondska. Han håller sig hela tiden till snygga ganska enkla ljud, istället för att blåsa på som en dåre med plastiga VSTi-instrument. Skall man börja dra paralleller så skulle man kunna säga att Acretongue låter som en mer svävande version av Haujobb.

Detta är defentivit ett album jag tycker att fler borde upptäcka, då den är ett skönt avbräck från vågen av dussin-hellectro, evil och sönderdistade-band som sköljt över oss under de senaste åren.

Det enda som hindrar att ge ett högre betyg är avsaknaden av variation. För hur underbart härliga de mörka svävande äventyren är, så behöver man som alltid hitta utrymmen för lyssnare att kunna andas.

Jag kan varmt rekommendera “Strange Cargo”.

// Tommy Högsbo, Elektroskull – Synthportalen

Tracklist

  1. Origin  5:48
  2. Flowers In The Attic  6:11
  3. Unspoken  5:51
  4. These Soft Machines  5:37
  5. Orphans´s Affinity  5:30
  6. Amber  5:27
  7. Dragonfly (Version)  5:29
  8. Riven  6:01
  9. Strange Cargo  5:36
  10. Oblivion  4:49
Share Button

Comments are closed.