Subscribe via: RSS

Vince Clarke & Martin Gore återförenas

Posted on 21 November 2011

Vince Clarke & Martin Gore återförenas

Efter trettio års arbete med musik på varsitt håll återförenas nu den klassiska duon Vince Clarke och Martin Gore (för första gången sedan 1981) för att presentera det nya gemensamma projektet VCMG.

Vince Clarke berättar mer; “Den sista tiden har jag kommit till att lyssna mycket på minimalistisk dansmusik och ljudbilden har gjort mig nyfiken. Jag insåg att jag behövde en partner varpå det slog mig att kontakta Martin.” Martin Gore utvecklar; “Rätt vad det var fick jag ett email ifrån Vince där han sa att han var intresserad av att spela in ett technoalbum och undrade om jag var intresserad. Detta var kanske ett år sedan. Han sa att det inte fanns några påtryckningar eller deadlines, så jag svarade ja!”

Produktionen av albumet har duon helt och hållet skött på distans från sina respektive studior med enbart mailkontakt och en del filtransaktioner fram och tillbaka. Under maj 2010 möttes de två för första gången för att diskutera vidare kring projektet i samband med Mute Records Short Circuit festival i London.

Det ännu titellösa albumet är producerat av Vince Clarke och Martin Gore i nära samarbete med den inflytelserika kalifornien-baserade Überzone/Q och kommer släppas under våren 2012. Fullängdaren kommer föregås av flera singesläpp och EP’s. Den första är titulerad “EP1/Spock” och innehåller remixer signerade bland annat den brittiske DJ’n och producenten Edit-Select aka. Tony Scott, grundaren av skivbolaget EditSelect Records.

“EP1/Spock” släpps exklusivt via Beatport den 30 november, till andra kanaler den 12 december, för att sedan släppas på en 12″ vinyl den 19 december. Provlyssna här!

Tracklist

  1. Spock (Album Version)
  2. Spock (Edit Select Remix)
  3. Spock (Regis Remix)
  4. Spock (DVS1 Voyage Home Remix)
  5. Spock (XOQ Remix)

Share Button

2 Responses to “Vince Clarke & Martin Gore återförenas”


Trackbacks/Pingbacks

  1. […] singelsläppet “Single Blip” från VCMG, det nya technoprojektet av Vince Clarke (Depeche Mode, Yazoo, The Assembly, Erasure) och Martin L. Gore (Depeche Mode). […]

  2. […] som vi rapporterat tidigare så har Vince Clarke (Depeche Mode, Yazoo, The Assembly, Erasure) och Martin L. Gore (Depeche Mode) […]