Subscribe via: RSS

Cabaret Voltaire släpper klassiker på nytt

Posted on 09 November 2011

Cabaret Voltaire släpper klassiker på nytt

Sheffield-baserade pionjärerna i Cabaret Voltaire är, precis som vi rapporterat tidigare, nu aktuella med kortfilmen “Johnny YesNo” som släpps i en CD/DVD-box den 14 november, innehållande soundtracket, en bonusdisc med helt nya remixer av Richard H. Kirk och den nya ‘redux’-versionen av filmen.

“Johnny YesNo” spelades in 1979 av Peter Care och det Cabaret Voltaire-producerade soundtracket släpptes sedan som album två år senare. 1983 släpptes filmen på video av bandets egna videoproduktionsbolag Double Vision.

I samma veva annonserar det brittiska skivbolaget Mute Records ut att man inom kort planerar nya släpp av bandets katalog.

De första titlarna som blivit officiella är “The Crackdown” (1983), “Micro-Phonies” (1984), “The Covenant, The Sword & The Arm Of The Lord” (1985) och “Code” (1987). De nya utgåvorna kommer innehålla diverse bonusmaterial, detaljerna är dock i skrivande stund inte klara.

Share Button

Comments are closed.