Subscribe via: RSS

The Crüxshadows – “Valkyrie”

Posted on 20 October 2011

The Crüxshadows – “Valkyrie”

Format: CD, Digital, Spotify
Skivbolag: Wishfire Records LLC
Releasedatum: 2 september 2011 (officiellt 8 november 2011)

Genre: Electronic, New Wave

5/10

Remixen på titelspåret lyfter betyget

The Crüxshadows väg har varit krokig den sista tiden. Med brytningar, break-ups, stölder och en hel del turnerande, där en del har lett till att Rouge mer eller mindre har omstrukturerat hela sitt band. Nu presenterar frontmannen och hans ombytliga hov i The Crüxshadows den nya singeln “Valkyrie”.

Efter de senaste årens framgångar, så har The Crüxshadows kommit att vara ett efterlängtat band när de väl presenterar nytt material. De tidigare singelsläppen “Sophia”, “Birthday”, “Immortal” och “Quicksilver” har alla klättrat högt på listorna både i USA och i Europa. Rouge et Al ser sig själva i en pågående resa från synthpop och new wave mot eurodance och det verkar ju vara en framgångsrik väg för bandet. “Valkyrie” är ett släpp som inte väcker någon större överaskning hos mig, det låter inte som något annorlunda mot bandets tidgare material. (fortsättning nedan)

Undantaget på denna EP är Dreamside-remixen. Gitarrerna ger en edge som är väldigt trevlig och nyskapande i deras i övrigt väldigt likriktade sound. Det verkar som att The Crüxshadows har hittat det sound man trivs med just nu och singeln låter mer eller mindre som bandets övriga släpp de sista åren. Inga överraskningar, inte något nytt, men mer av samma sak.

Gillar man det bandet gjort tidigare under de senare åren så gillar man säkert “Valkyrie”. Titelspåret kommer nog göra sig bra på olika dansgolv, men söker man något mer spännande så bör man leta vidare.

// David Lysholm, Elektroskull – Synthportalen

Tracklist

  1. Valkyrie  6:02
  2. Valkyrie (Radio Edit)  4:38
  3. Anthem  5:07
  4. Valkyrie (Rise of the Walcyrge – The Dreamside Remix)  4:21
  5. Strange Skies  5:58


Share Button

Comments are closed.