Subscribe via: RSS

Rename – “Evolution”

Posted on 24 October 2011

Rename – “Evolution”

Format: CD, Digital, Spotify
Skivbolag: Rename Recordings / Niiemo Records
Releasedatum: 19 oktober 2011

Genre: Electropop, Synthpop

7/10

Allt man kan önska av bra synthpop

För dem som precis som jag själv tycker om att sjunka ned i soffan i sällskap med varm choklad samt trevlig musik och uppskattar ensamma stunder en kylig höstdag så kan jag varmt rekommendera ”Evolution” – det fjärde albumet i ordningen från Rename.

Marcus Fellechner har utvecklats i mångt och mycket till det bättre och levererar imponerade bra modern synthpop med rötter i 2000-talets electropop, kryddat med klassisk synthpop från 80-talet. Soundet är behagligt i gränslandet mellan Pet Shop Boys och Erasures sound från deras forna glansdagar. Dock på ett unikt och personligt sätt utan att vara ett plagiat.

Minialbumet inleds och avslutas med det instrumentala titelspåret ”Evolution”, som på ett snyggt sätt ramar in hela albumet i en skön positiv känsla som präglar helhetsintrycket. Här varvas låtar om drömmar och hopp (”In The Future”), dansgolvsromantik (”Never Stop!”) samt några mer personliga alster som ”The Collector” och ”Play In The Rain”. De två sistnämnda låtarna är mina personliga favoriter. Under den första låten ler jag igenkännande hur det är att samla på skivor och under den andra låten som är skivans sista riktiga låt glömmer jag tid och rum, då jag drömmer mig bort i barndomens tid då jag älskade att leka i vattenpölarna under regniga dagar och ryser av välbehag.

Sammanfattningsvis kan man säga att det är ett starkt och positivt album med snygg produktion. Dock är det lite ojämnt på sina ställen, vilket är något som drar ned betyget en aning. Annars finns allt som man kan önska av bra synthpop. På det hela taget, riktigt starka låtar som håller och som växer efter några genomlyssningar. De instrumentala låtarna, som ”Evolution” och ”Farewell”, ger albumet en luftig känsla . Ett stort plus för bra lyrik och sång. Som bonus får man fyra spår med tre olika låtar mixade av andra artister samt även en av frontmannen själv. Ett trevligt tillskott som ger känslan av både ett helt fullängdsalbum samt låtar mer dansgolvanpassade låtar.

Som sagts tidigare, jag kan varmt rekommendera ”Evolution”, även om koppen med varm choklad som jag håller i mina händer sedan länge har kallnat.

// Mikael Svensson, Elektroskull – Synthportalen

Tracklist

 1. Evolution (Introduction)  1:04
 2. The Collector  4:13
 3. Never Stop!  5:51
 4. In The Future  4:11
 5. Farewell  3:01
 6. The Hack  4:13
 7. Play In The Rain  4:33
 8. Evolution (Reprise)  2:58
 9. The Collector (Matt Mancid Remix)  6:11
 10. Never Stop! (Neil Delta Mix)  4:14
 11. In The Future (Rename Dance Mix)  3:23
 12. The Collector (People Theatre Mix)  5:44

<a href=”http://rename.bandcamp.com/album/evolution” mce_href=”http://rename.bandcamp.com/album/evolution”>Evolution by RENAME</a>

Share Button

Comments are closed.