Subscribe via: RSS

Mind.In.A.Box uppenbarar sig på nytt

Posted on 14 October 2011

Mind.In.A.Box uppenbarar sig på nytt

Efter förra årets resa tillbaka till bitpopens förlovade land med albumet “R.E.T.R.O”, så återvänder österrikiska Stefan Poiss’ och hans högra hand Markus Hadwiger med det nya Mind.In.A.Box-albumet “Revelations” i vinter.

I Mind.In.A.Box värld är sinnena fängslade och oftast omedvetna om sin instängdhet. Detta är en metafor för allt som hindrar våra sinnen från verkligheten, från att vara fria från de bojor som vardagen fängslat oss i, till den grundläggande känslan av ensamhet i den värld som alltmer uppvisar det självcentrerade beteende som framkallats i många av oss. På det nya albumet tar man oss ännu en gång in i den värld man har skapat, där man låter röster, frodiga ljud och utarbeta rytmer smälta samman.

Den nya fullängdaren blir Mind.In.A.Box femte i ordningen sedan 2004 års debut “Lost Alone”. Tidigare har man även släppt “Dreamweb” (2005) och “Crossroads” (2007) samt en handfull singlar och EP’s.

“Revelations” släpps den 10 januari via Dreamweb Music och Metropolis Records.

Tracklist

 1. Remember
 2. Cause and Effect
 3. Transition
 4. Doubt
 5. Control
 6. Fragments
 7. Unknown
 8. Not Afraid
 9. Second Reality
 10. Sanctuary

Share Button

2 Responses to “Mind.In.A.Box uppenbarar sig på nytt”

 1. Laktritsbiten says:

  Gryyyymt bra. Bästa bandet just nu enligt mig!


Trackbacks/Pingbacks

 1. […] Redan i oktober kunde vi ge det glädjande beskedet att österrikiska Stefan Poiss återvänder senare i vinter med ytterligare ett album med sitt projekt Mind.In.A.Box. […]