Subscribe via: RSS

Dreams Divide debuterar med marionettkärlek

Posted on 14 October 2011

Dreams Divide debuterar med marionettkärlek

Efter ett antal spelningar i hemlandet (bland annat som support till Clan Of Xymox) de sista åren, något som redan nu givit bandet en plats vid nästa års WGT, så är det nu dags för Dreams Divide att göra sin officiella debut med albumet “Puppet Love”.

Den brittiska electro-/futurepopduon består av David Crout och sångerskan Gen Davison, som tillsammans började skriva musik tidigt under 2009. Bandet har hämtat influenser från en rad elektroniska genrer, med en intressant mix av både manlig och kvinnlig sång. Live assisteras man av keyboardisten Richard Wright och bandet har redan hunnit med att dela scen med storheter som Covenant, Pendulum, Modulate, Die So Fluid och Deviant UK för att nämna några.

Efter att ha presenterat några demos gavs man under förre året möjligheten att delta i Salisbury International Arts Festival varpå man efter mycket positiva publikreaktioner tillsammans med producenten Alex McDougall (känd från den elektroniska danceakten Ephexis) satte igång arbetet med det första albumet. I somras skrev man således på för Glory & Honour Records och nu släpps albumet digitalt (lyssna och köp nedan) för att senare i höst även levereras på CD.

“Puppet Love” släpps den 8 november via Glory & Honour Records.

Tracklist

  1. John
  2. Complex
  3. Due
  4. Faces
  5. Wise
  6. Desire
  7. Leaving
  8. Fly
  9. Puppet Love

<a href=”http://dreamsdivide.bandcamp.com/album/puppet-love” mce_href=”http://dreamsdivide.bandcamp.com/album/puppet-love”>Puppet Love by Dreams Divide</a>

Share Button

Comments are closed.