Subscribe via: RSS

Click Click återvänder med skinn och ben

Posted on 08 October 2011

Click Click återvänder med skinn och ben

Fjorton år efter det senaste officiella studioalbumet “Shadowland” (från 1997) så återvänder nu brittiska Click Click äntligen med nytt material via EP’n “Skin & Bones” som släpps senare i höst.

Lutonbaserade Click Click består av sångaren och frontmannen Adrian Smith uppbackad av Derek Smith, Jon Morris, Graham Stronach och Pete Hosier och bildades av duon Alan Smith/Derek E. Smith redan 1982 i resterna av rockbandet Those Nervous Surgeons (där även bassisten Tim Wilson var medlem).

Bandet är vida känt för tidiga wave/EBM-klassiker som “Sweet Stuff” och “I Rage I Melt”.

1987 signade man för det klassiska skivbolaget Play It Again Sam Records och året därpå gjorde man officiell albumdebut med Rorschach Testing”. Redan 1989 splittrades bandet för att sedan förs sju år senare göra comeback via det tyska skivbolaget Off Beat med ovan nämda albumet “Shadowblack”. Efter detta har man via Adrian Smiths egna skivbolag Rotorbabe Recordings gjort en handfull mer experimentella IDM/ambient-skivsläpp under den senare delen av 2000-talet för att under 2008 återvända med den remastrade singelsamlingen “Lung Function”.

“Skin & Bones” släpps den 18 november via Dependent Records.

Tracklist

  1. Rats In My Bed
  2. Limb From Limb
  3. Damage
  4. Left For Dead
  5. From Your Mother To The Grave [Damage Remix]
  6. Weapon Of Choice [Left For Dead Remix]
  7. Psychoplasmix [Rats In My Bed Remix]
Share Button

Comments are closed.