Subscribe via: RSS

Zynic – “My Personal Kryptonite” (Digital)

Posted on 19 September 2011

Zynic – “My Personal Kryptonite” (Digital)

Format: Digital, Spotify
Skivbolag: Conzoom Records
Releasedatum: 16 september 2011

Genre: Synthpop, Electropop

8/10

Noga utvalda remixer på ett av plattans starkaste spår

Tyska Zynic (aka H.P Siemandel) slog igenom på bred front med succéalbumet “Fire Walk With Me” i våras. Albumet föregicks av singelsläppet “Dreams In Black And White” och nu är det dags för ytterligare ett singelsläpp; fanfavoriten “My Personal Kryptonite”.

Det digitala singelsläppet saknar b-sidan“Regret” och den exklusiva akustiska versionenav albumspåret “Almost Silence” som återfinns på CD-utgåvan som släpps den 30 september. Innehåller består av de fem versionerna av titelspåret med oginalversionen från albumet och de fyra remixerna, där man plockat in storheterna Mesh och Rotersand, som levererar varsin väldigt personlig version av låten. Mesh väljer att lyfta melodierna och ovanpå detta lägga ett rätt ordinärt och modernt clubarrangemang. Under delar av låten har man även valt att lägga diverse effekter på sången.

Rotersands version i sin tur är även den väldigt dansgolvsanpassad. Man har (liksom Mesh) valt att lägga en del effekter på sången, som förvisso inte gör låten i sig rättvisa – men på ett svettigt dansgolv kommer de sitta som en smäck tillsammans med de tunga rytmerna!

Med utgångspunkt från originaspåret så är dock “Lex Luthor’s Revenge Mix” (som för övrigt är en fantastisk titel på en låt med visst kryptonit-tema) överlägset bäst med sina skruvade ljudpålägg. Remixen är signerad den mångfacetterade producenten Olaf Wollschläger, som på ett mycket smakfullt sätt lyfter fram låtens karaktär och kryddar grytan ordentligt utan utan att göra helheten oätbar i slutändan.

Utöver detta inkluderas även en “Bizarro Extended Mix” som i grund och botten är en förlängd version av originalet med vissa små skillnader i ljudbilden.

Normalt sett ogillar jag singelsläpp som levererar ett titelspår i ett antal olika remixer, men när låten i sig håller såpass hög klass och skivbolaget har visat upp god känsla när det gäller urvalet av remixer så kan betyget inte bli annat än bra. Zynic – “My Personal Kryptonite” i någon form kommer garanterat dyka upp i de flesta av mina DJ-set i vinter, var så säkra!

// Jens Atterstrand, Elektroskull – Synthportalen

Tracklist

  1. My Personal Kryptonite  4:35
  2. My Personal Kryptonite (Bizarro Extended Mix)  6:39
  3. My Personal Kryptonite (Mesh Remix)  5:13
  4. My Personal Kryptonite (Lex Luthor’s Revenge Mix)  5:47
  5. My Personal Kryptonite (Rotersand Rework)  5:36

Lyssna på Spotify!

Share Button

Comments are closed.