Subscribe via: RSS

Santa Hates You – “Jolly Roger”

Posted on 02 September 2011

Santa Hates You – “Jolly Roger”

Format: CD, Digital
Skivbolag: Trisol Music Group
Releasedatum: 22 augusti 2011

Genre: Dark Electro

7/10

Sidoprojekt och lekstuga för den produktive Peter Spilles från Projekt Pitchfork

“Jolly Roger” är den tredje fullängdaren sedan 2007, då bandet föddes och det handlar om dansant Dark Electro. Det finns helt klart likheter med Project Pitchfork, men skillnaden är att detta är enklare och rakare musik och som gjord för ett hårt och svettigt dansgolv. Även texterna skiljer markant och här får Mr Spilles, tillsammans med den italienska sångerskan Jinxy, utlopp för sin mörka och sarkastiska humor. Ofta ganska kul och träffsäkert. Ibland dock ganska platt.

Hursomhelst älskar jag bandets förra platta “Crucifix Powerbomb” från 2010 och jämfört med den så kommer inte “Jolly Roger” upp helt i samma standard. Däremot inte sagt att den är dålig.

Öppningstrudelutten “Pack Your Bags Honey, We’re Going to Hell” är helt i linje med förra plattan och “Monster in the Maze” samt “Nothing’s Gonna Be Alright” är minst lika bra. “Fire the Cannon” med ett skönt psytrance-skimmer över sig och “Raise the Devil”, även den sjukt dansant, är ytterligare två låtar att lyssna in sig på. Jag skulle tippa på att kvalitén på helheten får ta en del stryk av den snabba utgivningstakten men de bra låtar vägar definitivt upp de sämre.

Santa Hates You är för mig en ny favorit och så länge Peter Spilles klarar att prångla ut grymma synth-melodier i denna takt så kvittar det om alla låtar inte håller samma mått eller om alla texter inte är lika bra. Om du som läsare gillar den här plattan så glöm för guds skull inte att kolla upp ovan nämnda “Crucifix Powerbomb” som är nästintill helgjuten. Debutplattan “You’re on the Naughty List” från 2007 har jag dessvärre inte hört och kan således inte rekommendera men jag lovar er att det kommer inte dröja länge.

// Thobias Wollhed, ElektroSkull – Synthportalen

Tracklist

 1. Pack Your Bags Honey We’re Going to Hell
 2. Prepare to Be Boarded
 3. Nothing’s Gonna Be Alright
 4. We Need You Alive
 5. The Monster in the Maze
 6. Fire the Cannon
 7. Raise the Devil
 8. Das Leben Fügt Ihnen und den Menschen in Ihrer Umgebung Erheblichen Schaden Zu
 9. The Mad Scramble
 10. Domina Mors
 11. Watch Out Motherf*cker, I Know Karate (featuring Brian Graupner)
Share Button

One Response to “Santa Hates You – “Jolly Roger””


Trackbacks/Pingbacks

 1. […] musikvideon till Santa Hates You – “Raise the Devil” hämtat från senaste albumet “Jolly Roger”. Santa Hates You är ett sidoprojekt av Peter Spilles som är känd från bland annat Project […]