Subscribe via: RSS

Project Pitchfork – “Quantum Mechanics”

Posted on 29 September 2011

Project Pitchfork – “Quantum Mechanics”

Format: CD, Digital, Spotify
Skivbolag: Trisol Music Group
Releasedatum: 12 augusti 2011

Genre: EBM, Dark electro

7/10

Jämn och hög nivå av veteranerna

Med över 20 år på nacken, 14 album och ett gäng minialbum är tyska Project Pitchfork en av de stora veteranerna inom synthmusikens förtrollade värld. De är dessutom extremt produktiva med tre album på lika många års tid. Då bör också tilläggas att bandets frontman, sångare och låtskrivare den mångfacetterade Peter Spilles även släppt plattor på löpande med sina sidoprojekt “Santa Hates You” och “Imatem” under tiden. Utöver detta har han även gästspelat på skivsläpp med en rad andra artister.

“Dream, Tiresias!” från 2009 gav ganska mycket att önska där endast ett fåtal låtar passade undertecknads smak och “Continuum Ride” som släpptes förra året var var överraskande jämn med bra låtar nästan rakt igenom. Quantum Mechanics” följer helt klart i samma fotspår som sin senaste föregångare.

Första spåret “Freeze in Silence” lyser absolut klarast. Skönt driv, dansant och med en riktigt bra refräng. Tippar denna kommer vara given på dansgolven framöver. Med något undantag håller även resterande låtar hyfsat hög nivå och Project Pitchfork levererar ett skönt låtsnickeri rakt igenom. “Run For Cover”, “Mute Spectators” och “Splice” är övriga favoriter tillsammans med öppningsspåret samt även den lugnare “We Will Descend” som får stå för vemodet på plattan.

Det är ingen som helst scenförändring Project Pitchfork sysslar med på Quantum Mechanics”. Man känner definitivt igen sig. Det jag kan bli lite imponerad av är att de fortfarande levererar jämna och starka plattor, 20 år efter bildandet. Den här plattan och den förra är möjligtvis inte karriärens höjdpunkter men det är absolut inte långt ifrån. Keep ’em coming!

// Thobias Wollhed, Elektroskull – Synthportalen

Tracklist

  1. Freeze in Silence  5:35
  2. Lament  7:36
  3. Run For Cover  6:20
  4. Radical Business  6:25
  5. Mute Spectators  5:22
  6. Quantum Mechanics  5:37
  7. The Queen Of Time and Space  4:47
  8. Splice  5:01
  9. We Will Descend  5:59
  10. You Rest in My Heart  6:54
Share Button

Comments are closed.