Subscribe via: RSS

Erotic Elk – “Solitary”

Posted on 26 September 2011

Erotic Elk – “Solitary”

Format: CD, Digital, Spotify
Skivbolag: Major Records (Major Digital)
Releasedatum: 14 oktober 2011

Genre: Synthpop

6/10

Värme och sällskap i höstmörkret

Omslaget till “Solitary” vittnar om vemod och ensamma nätter. Ett tema som genomsyrar hela detta andra album från svenska Erotic Elk, som består av Vinslövbaserade Fredrik Sigeback, Thomas Gustafsson och P-O Gustafsson.

Erotic Elk har tagit ett stort kliv från förra årets debut – “Design With Curcuitry”, som lämnade en hel del att önska. Man har i mångt och mycket gått i rätt riktning och har justerat flera av bristerna. Produktion, musik och sång är till stora delar klanderfri, men tyvärr en aning medioker och slätstruken.

På det hela taget är “Solitary” ett trevligt album, som dock lider av en del problem. Alla tio spåren är stöpta i samma form, vilket gör resultatet enformigt, platt och trist. Det tänder inte riktigt till och när det väl gör det så är det oftast i slutet av låtarna. Undantaget är covern på Boytronic-klassikern “Tonight”, som visar Erotic Elk’s potential. Här kommer allt till sin rätt och trion bevisar att man har potentialen nå en bredare publik i samma skara band som exempelvis Colony 5. Ett plus i kanten är de samplade miljöljuden innan och efter vissa låtar, något som förstärker skivans tema och som bidrar med till stämningen.

Problemet är att jag inte kommer ihåg någon speciell låt efter att ha lyssnat igenom albumet och att jag inte blir speciellt berörd. Jag har hört det mesta förut allt för många gånger. Men vid varje genomlyssning kommer jag, trots detta, på mig själv med att foten trampar takten i golvet, samtidigt som jag nickar med huvudet i takt med musiken med ett leende på läpparna.

Risken ligger dock i att albumet faller lite i skuggan av allt annat i genren och riskerar att drunkna i mediebruset. Men om man som jag älskar och är beroende av traditionell modern synthpop så tycker jag absolut att man ska ge “Solitary” en chans. Albumet är långt ifrån uselt! Det ger definitivt en ensam själ lite värme och trevligt sällskap i höstmörkret.

(Red.anm: De fem bonusremixerna *** levereras med den fysiska utgåvan av albumet som kan förbeställas via bandets hemsida!)

// Mikael Svensson, Elektroskull – Synthportalen (korrektur: Jens Atterstrand)

Tracklist

 1. Monoton  5:05
 2. Another Angel  4:42
 3. Rest In Pieces  4:47
 4. Reason To Believe  3:46
 5. Not A Tragedy  (feat. Miss FD) 3:28
 6. Too Late  3:03
 7. Trust  4:45
 8. Saviour  4:37
 9. On Your Own  3:50
 10. Tonight (Boytronic Cover)  6:30
 11. Rest In Pieces (Bossfight Remix) **
 12. Monoton (Ad Inferna Remix) **
 13. Released (From Chains) (Beatmix) **
 14. Reality (Freshmix) **
 15. On Your Own (Tropicmix) **
Share Button

2 Responses to “Erotic Elk – “Solitary””

 1. Jonas says:

  Trust ä en riktig malande synthpärla!


Trackbacks/Pingbacks

 1. […] Erotic Elk tar en paus i låtskrivandet efter senaste albumet “Solitary” och bjuder på en Depeche Mode-cover. […]