Subscribe via: RSS

De/Vision – “Twisted Story”

Posted on 20 September 2011

De/Vision – “Twisted Story”

Format: CD, Digital, Spotify
Skivbolag: Popgefahr Records
Releasedatum: 16 september 2011

Genre: Synthpop

8/10

Russinen ur det senaste albumet

Tyska De/Vision presenterade under fjolårets bandets senaste fullängdare “Popgefahr”. Albumet har fått bra gensvar i pressen och anses enligt många vara den Berlinbaserade synthpopduons bästa material på länge.

Den 3 oktober följer man upp med remixalbumet “Popgefahr – The Mix”, där man låter ett antal kända namn från båda sidorna av Atlanten gå loss på de nya låtarna. Innan det är dags för denna passar man nu på att släppa EP’n “Twisted Story” som innehåller två versioner av titelspåret, inklusive en ny radioversion signerad ukrainaren Vasyl Tkach och en remix av den tyske producenten och låtskrivaren Rob Dust. Utöver detta remixer på tre övriga spår från det senaste albumet; “Until The End Of Time”, “Plastic Heart” och “What’s Love All About”.

Mest nyskapande och annorlunda är den nya radioversionen där Vasyl Tkach inledningsvis förvandlar “Twisted Story” till smörig radiopop, vilket måhända också är dess syfte för att nå ut till en bredare publik. Ukrainaren har adderat en akustisk gitarr, mer akustisk trumprogrammering, för att sedan låta elektroniken ta över alltmer ju längre man kommer in i låten, för sedan avsluta med ett retrokryddade synthslingor och vocoders.

Rob Dusts version placerar låten i ett modernt electropopfack med sin avskalade ljudbild, snygga pålägg av piano och skruvade trumljud och synthslingor. En mer dansant version av låten som säkert kommer uppskattas på dansgolven.

Hearhere’s version av “Until The End Of Time” går också åt det minimala, avskalade hållet med sångpålägg av sångerskan Crystin. Versionen fokuserar på rytmer och sång med några få ljudtillägg och är en ganska seg historia, förmodligen EP’ns svagaste spår.

Thomas Stanzel‘s version (Tritoxin Mix) av “Plastic Heart” har ett skönt gung med jazziga synthpålägg och härliga vocodereffekter på sången. “What’s Love All About” i tolkning av Panda’s Dream är delvis en dubversion där melodierna lyfts fram i en svävande variant med fin atmosfär.

Slutsatsen av denna EP, trots avsaknaden av exklusiva b-sidor eller nya spår, är att man plockat ur några av russinen från det senaste albumet och levererat totalt fem spår med fin variation. Ep’n fungerar bra i sin helhet, trots det lilla formatet. Jag ser verkligen fram emot remixalbumet och är nyfiken på hur andra band i genren kommer välja att tolka De/Vision’s låtar.

// Jens Atterstrand, Elektroskull – Synthportalen

Tracklist

  1. Twisted Story (Tkach Radio Cut)  3:59
  2. Twisted Srtory (Rob Dust Remix)  4:07
  3. Until The End Of Time (Hearhere’s Parship Edit)  4:34
  4. Plastic Story (Tritoxin Mix)  4:28
  5. What’s Love All About (Panda’s Dream Remix)  5:48
Share Button

Comments are closed.