Subscribe via: RSS

Cryo tillbaka med minialbum

Posted on 12 September 2011

Cryo tillbaka med minialbum

Efter debuten “Cryogenic” från 2006, remixalbumet “Mixed Emotions” året därpå och det framgångsrika andra albumet “Hidden Agression” från förra året, så återvänder nu Cryo (aka Martin Rudefelt) med nya minialbumet “Beyond”.

Martin har tidigare tilldelats utmärkelser vid SAMA (Swedish Alternative Music Awards), nominerats i synthkategorin vid förra årets Manifestgala (för albumet “Hidden Agression”) och spelat live vid flera kända festivaler som Arvikafestivalen, ElektroStat och WGT. Cryo genomförde under oktober 2010 en framgångsrik Rysslands-turné och planerar att återvända igen under hösten. Man har dessutom givits möjligheten att agera förband till inga mindre än KMFDM vid en kommande spelning i Tyskland under november.

(Foto: Magnus Eklund)

Med det kommande sjuspåriga minialbumet “Beyond” tar Cryo ytterligare ett steg mot en mörkare, mer dystopisk ljudbild med mer atmosfär, där influenser som Jean-Michel Jarre till och med bör nämnas utan att man för den sakens skull lämnar den speciella “kalla och statiska” EBM man är kända för. Frontmannen själv beskriver det nya något uppdaterade soundet som lite av en “resa in i det okända där man omfamnar känslorna på vägen”.

“Beyond” släpps den 26 oktober via Progress Productions.

Tracklist

  1. First Light
  2. Escape Velocity
  3. Zero-G
  4. Event Horizon
  5. Singularity
  6. Beyond (Miserére Mei)
  7. Singularity (Future Population Mix)
Share Button

One Response to “Cryo tillbaka med minialbum”


Trackbacks/Pingbacks

  1. […] Cryo, inom kort åter aktuella med nya minialbumet “Beyond”, där liveuppsättningen består av frontmannen och sångaren Martin Rudefelt […]