Subscribe via: RSS

Allt spikat för Söderuts albumdebut

Posted on 19 September 2011

Allt spikat för Söderuts albumdebut

Efter att på egen hand ha släppt den självtitulerade EP’n “Söderut” under 2009, så plockades Söderut under det förra året upp av Sebastian Hess skivbolag Wonderland Records, varpå man inledde med singelsläppet “Dansande Homofober”.

Tidigare i år följde man upp med ytterligare ett singelsläpp – “Kärlekspsykopat” och senare i höst är allt spikat för debutalbumet “Steg”.

Söderut bildades 2008 av frontmannen och sångaren Andreas Söderut som svar på alla bra poplåtar som gjorts och hamnat på hans ipod. De och livet behövde kommenteras. Med en stil som ingen annan! Kärleken för synt, pop och nya kombinationer går som mantra genom musiken, tjock litteratur och humörsvängningar präglar texterna samt glädjen i att skylla på andra. Namnet Söderut kom till 2009 då projektet blev ett kvartett tillsammans med Gustaf Hammarlund, Fredrik Ulmhage och Ida Gillner. Sedan hösten 2010 består Söderut av hela fem medlemmar då Kim Falck sköter basarna.

“Steg” släpps den 5 oktober via Wonderland Records.

Tracklist

  1. Vad hände?
  2. Kärlekspsykopat
  3. Pansar
  4. 40 på 50-väg
  5. Blindfläck
  6. Dansande Homofober
  7. Radio dur
  8. Fegland
  9. Sämsta platsen
Share Button

Comments are closed.