Subscribe via: RSS

VNV Nation tillbaka med “Automatic”

Posted on 26 August 2011

VNV Nation tillbaka med “Automatic”

Den omåttligt populära futurepopduon VNV Nation återvänder med nya albumet “Automatic” tidigt i höst.

“Automatic” följer upp 2009 års “Of Faith, Power and Glory” och i pressreleasen, där albumet kallas för “ett opus av retro-futurism”, förklaras det att frontmannen Ronan Harris har effektiviserat allt och landat i ett koncept som omfattar hela den Amerikanska industrialiseringen på 30-talet, men samtidigt hyllar dagens teknik.

Den numera Hamburg-baserade duon, som består av den Irlandfödde Ronan Harris tillsammans med engelsmannen Mark Jackson debuterade redan 1995 med “Advance and Follow”, som släpptes via skivbolaget Discordia.

(Discordia har på senare år ombildats till vad som numera är Triton Records.)

VNV Nation gjorde snabbt succé, avverkade ett par stora skivbolag under slutet av 90- och början av 2000-talet (Off Beat samt Dependent Records) innan man 2005 släppte femte fullängdaren “Matter+Form” via det nystartade egna skivbolaget Anachron Sounds. Bandet har stått inför stor publik världen över och varit huvudakten vid ett antal stora festivaler genom åren. Det nya albumet blir bandets åttonde.

“Automatic” släpps den 16 september via Anachron Sounds.

Tracklist

 1. On-Air
 2. Space & Time
 3. Resolution
 4. Control
 5. Goodbye 20th Century
 6. Streamline
 7. Gratitude
 8. Nova (Shine a light on me)
 9. Photon
 10. Radio
Share Button

One Response to “VNV Nation tillbaka med “Automatic””

 1. Ocean says:

  Holy hell, check out the snippets.

  First it becomes great and then it gets greATER!!!