Subscribe via: RSS

T.W.A.T. – “Working Class Love”

Posted on 31 August 2011

T.W.A.T. – “Working Class Love”

Format: Digital
Skivbolag: Machineries Of Joy
Releasedatum: 28 mars 2011

Genre: Oldschool EBM

7/10

Lovande debutanter lyfter fram punkkänslan i body

Debuterande svenska duon T.W.A.T. blandar robust, gammaldags EBM med attitydoch etos från oi-punken. “Oi!BM”, som bandet själva kallar det! Det är en tilltalandeidé, att lyfta fram samhörigheten mellan punk och den elektroniska musik som komatt kallas EBM. Något som kanske glöms bort idag, då den mesta elektroniska musikbyggs i datorer och är designad in i minsta detalj. Här bjuds vi på tre låtar som ärrelativt korta, slagkraftiga och karaktäriseras av en pang-på-röbetan-estetik. Inget finlir, alltså.

Funkar det då? Ja, hyfsat, skulle jag vilja påstå. Jag kanske skulle önskat lite meraggressivitet och jävlar-anama för att verkligen understryka punkkänslan, men det ärtillräckligt mycket attityd i musiken för att ge ett kaxigt och respektlöst intryck!

Inledande “Working Class”, som vi även får två remixer av, är en rätt medryckandesak som blandar typiskt body-sväng i verserna med mer punk-röj i refrängerna.De har även lagt in en (över)tydlig referens till Cockney Rejects klassiska ”Oi, Oi,Oi!” här. “Lovesong” är mer renodlad body, och håller kvalitetsnivån uppe. Jagföredrar nog den remix av låten vi också bjuds på framför originalet. I “United” fårduons kvinnliga halva stå för sången. Variation förnöjer! Detta är ett energiskt ochuppkäftigt spår som ger mersmak. Passande för EP’ns sista spår.

Denna EP funkar utmärkt som aptitretare på vad som komma skall från dettaband. De lyckas presentera sin idé på ett effektivt sätt och visar vilken kraftfullkombination ett enkelt sound och en innerlig attityd är. Lovande!

// Anders Eklund, ElektroSkull – Synthportalen

Tracklist

  1. Working Class (Rude Radio Mix) – Reworked by Ionic Vision
  2. Lovesong (Exclusive Track)
  3. Working Class (Boots and Braces Mix) – Remixed by Darkmen
  4. Working Class (Texas Riot Mix) – Remixed by Sheriffen
  5. Lovesong (S.P.Z. Mix) – Remixed by Mattsson/Sax
  6. United (Exclusive Track)
Share Button

One Response to “T.W.A.T. – “Working Class Love””


Trackbacks/Pingbacks

  1. […] plockats upp av COP Internationals dotterskivbolag Machineries Of Joy, där man efter EP’n “Working Class Love” gjorde officiell albumdebut med “Blood, Sweat and Teargas”, så skiftar nu T.W.A.T. […]