Subscribe via: RSS

Northern Kind – “Euphonic/Dreams”

Posted on 23 August 2011

Northern Kind – “Euphonic/Dreams”

Format: Digital
Skivbolag: Eget
Releasedatum: 13 juni 2011

Genre: Electropop, Synthpop

7/10

Euforisk pop i Vince Clarkes anda

Brittiska Northern Kind har tidigare släppt två album (Red.anm: “Fifty Degrees North” (2007) samt “Wired (2009)). Från första albumet minns jag “On & On” som ett  catchy glädjepiller.

Nu har de släppt vad som under vinyleran skulle kallats en singel med dubbla A-sidor. “Euphonic” är antagligen en ordlek på ‘Euforic’, och det är så det låter. Liksom tidigare är det snabb, klassisk upptemposynthpop i Vince Clarkes anda.

Att lyssna på ett helt album med låtar i samma stil blir lätt enahanda. Erasure, Depeche Mode och Pet Shop Boys förstår att såväl ett album som dess enskilda spår kräver temposkiftningar och dynamik. Och det är väl där som epigonerna Northern Kind, Parralox med flera inte når upp till sina höga förebilder. Men två låtar i rad klarar till och med jag av utan att tröttna. Singel- och EP-formatet fungerar bättre än fullängdare.

// Erik Uppenberg, ElektroSkull – Synthportalen

Tracklist

  1. Euphonic  2:57
  2. Dreams  4:57
Share Button

2 Responses to “Northern Kind – “Euphonic/Dreams””

  1. I am now not sure the place you’re getting your information, however great topic.
    I must spend a while finding out more or understanding more.

    Thanks for fantastic information I was on the lookout
    for this information for my mission.


Trackbacks/Pingbacks

  1. […] Northern Kind är en brittisk duo bestående av Sarah Heeley och Matt Culpin. I år har de varit aktuella bland annat som förband till Heaven 17, och nyss släppte de sitt tredje album “Credible Sexy Unit”. Två av de starkare spåren, ”Euphonic” och ”Dreams”, recenserade vi redan för två sedan då de gavs ut som singel. (Läs recensionen här). […]