Subscribe via: RSS

Marilyn and The Rouge – “Indulgence EP”

Posted on 16 August 2011

Marilyn and The Rouge – “Indulgence EP”

Format: CD, Digital
Skivbolag: Wonderland Records
Releasedatum: 4 maj 2011

Genre: Electropop

8/10

Atmosfärisk och lätt hypnotisk monotoni

Denna debutskiva är också den första av tre EP som Marilyn and The Rouge som kommer att släppas under 2011. Och ”Indulgence EP” lovar gott.

Marilyn and The Rouge är ett soloprojekt från Marilyn Lindh, som bara komponerat elektronisk musik sedan förra sommaren. Ur den synvinkeln är denna debutskiva närmast kusligt välproducerad. Det finns ingen demokänsla över dessa fem hemmasnickrade låtar. Både låtskrivande och framförande känns moget och säkert, från en artist som vet precis vad hon vill uppnå.

Låtarna pulserar med ett skönt, lätt hypnotiskt sug. Det gäller såväl inledande ”Speed of Light”, som min favorit den dansgolvsmonotona electrodängan ”Stand Still” och den något mer lågmälda ”Behave Yourself”.

Dessutom sjunger Marilyn Lindh väldigt bra. Personliga sångröster finns det många i genren, formellt skickliga sådana är inte lika vanligt. På avslutande spåret, melankoliska balladen ”Vous et Moi à Paris” tycker jag att hon påminner om Titiyo.

Svagaste spåret är covern på ”Sweet Dreams (Are Made of This)”, inte för att låten är dålig, men därför att den är så uttjatad. Det är alltid roligare när en artist väljer att göra en cover på en bortglömd favorit, än på en klassiker som ändå inte går att toppa.

Marilyn and The Rouges atmosfäriska electro tilltalar kanske inte den allra snävast tänkande synthpubliken. Men den kommer att fungera både på klubben och i den medvetne hipsterkonsumentens hörlurar. Vågar vi hoppas på lite P3-spelningar också?

// Erik Uppenberg, ElektroSkull – Synthportalen

Tracklist

  1. Speed Of Light  3:37
  2. Stand Still  3:49
  3. Behave Yourself  4:18
  4. Sweet Dreams (Are Made of This)  3:44
  5. Vois et Moi à Paris  3:59

Lyssna på Spotify!

Share Button

One Response to “Marilyn and The Rouge – “Indulgence EP””


Trackbacks/Pingbacks

  1. » REVIEWS says:

    […] ElektroSkull […]