Subscribe via: RSS

Efterlängtad fjärde EP från Kite

Posted on 30 August 2011

Efterlängtad fjärde EP från Kite

Nicklas Stenemo och Christian Berg, mer kända som indie/electropopduon Kite, släpper under september sin efterlängtade fjärde EP “IV”.

Återigen så visar bandet att man vill gå mot strömmen. Musik skall aldrig vara tråkig eller enkelspårig. Varje gång Kite släpper ifrån sig något är det som att öppna en box fylld med fantastiska överraskningar. På “IV” bjuder man på raka, rena electro-indiehits som “Step Forward” och “Stand Back”, lugna och vackra “Closing My Heart”, 80-tals discodoftande “Victorious” och den experimentella och brillianta “I Just Wanna Feel”. Skivan är återigen inspelad i Panama Studios i Stockholm. Jon Axelsson har stått för mixning och Andreas Tilliander för mastringen.

Sångaren Nicklas Stenemo (även känd från Melody Club och The Mo) och Christian Berg (som i sin tur är känd från band som Strip Music och Yvonne) träffades 2008 i Malmö och bildade Kite. Nicklas känsla för hits och Christians kärlek till det monotona visade sig tillsammans bli en alldeles utsökt blandning.

De släppte snabbt sin första EP “Kite”, som bland annat innehöll hiten “Ways To Dance”, en låt som Fredrik Strage senare utnämnde till en av 2000-talets bästa svenska låtar. Bandet gjorde sig snabbt ett namn, inte minst igenom sina fantastiska livespelningar, som inte lämnar någon oberörd. Bandet släppte sedan “II” som innehöll Tom Paxton-covern “I Give You The Morning”, som kanske är mest känd här hemma via Fred Åkerströms svenska tolkning “Jag Ger Dig Min Morgon”, som spelades över 10 veckor på P3.

Framgångarna har sedan dess avlöst varandra och 2011 har bandet även hunnit med att besöka Kina för flertalet spelningar. De var även utvalda som årets “Slammer”-act på den tyvärr nerlagda festivalen i Arvika.

“IV” släpps digitalt, på CD samt vinyl den 21 september via Progress Productions.

Tracklist

  1. I Just Wanna Feel
  2. Step Forward
  3. Victorious
  4. Stand Back
  5. Closing My Heart
Share Button

Comments are closed.