Subscribe via: RSS

Dolls Of Pain – “The Last Conflict”

Posted on 26 August 2011

Dolls Of Pain – “The Last Conflict”

Format: CD, Digital
Skivbolag: Advoxya Records
Releasedatum: 28 mars 2011

Genre: Industrial Metal, Dark Electro

4/10

Beslutsångest på burk

Franska Dolls of Pain har nyligen släppt ditt fjärde album – “The Last Conflict”. Bandet har tidigare hintat om att man är på väg att göra en ‘Dawn of Ashes‘ och skippa syntharna till förmån för elgitarrerna när de under november förra året introducerade sitt nya material med EP’n “Strange Kiss”.

I och med senaste albumet “The Last Conflict” som landade i våras fortsätter man på den redan inslagna vägen.

Tycka vad man vill om EBM/dark electro/aggro-band som beslutar sig för att byta instrument och anlägga monstruös skäggväxt, för vare sig vi vill erkänna det eller inte så ligger den hårdare synthen och metal rätt nära varandra rent musikaliskt. Dawn of Ashes var inte de första och kommer inte bli de sista bandet att genomgå denna förvandling, Dolls of Pain är ytterligare ett exempel, då man på “The Last Conflict” har ena foten kvar i dark electro och den andra i metalgenren.

Däri ligger också Dolls of Pains stora problem. (fortsättning nedan)

Fransmännen verkar uppenbarligen haft svårt att besluta sig om de ska ge sig hän för sitt metalbegär eller stanna kvar i den mörka elektroniska domänen och nöja sig med att lira luftgitarr, vilket gör att resultatet blir något schizofrent. Dolls of Pain har här skapat en rejäl och bastant grund – som på flera spår är bättre än vad de presterat på tidigare material. Dock har man nästan tvångsmässigt lagt på en gnällig och envis elgitarr som spyr ur sig plastiga standardriff på i princip varje spår. Personligen är jag inte mycket för att blanda in gitarrer i den här genren musik, men det är klart att det går att göra alldeles utmärkt – om man gör det bra! Dolls of Pain gör det tyvärr inte.

Det genomgående temat på “The Last Conflict” handlar om människans själsliga val men kunde lika gärna syfta till bandets beslutsångest när det kommer till vilken musikalisk riktning man vill färdas i. Det är nog dags att bestämma sig nu.

// Joakim Holfve, ElektroSkull – Synthportalen

Tracklist

 1. The Beginning of The End
 2. Strange Kiss
 3. Are U Blind?
 4. Why Not?
 5. Dont Blame Me
 6. Fading Lies
 7. Stairs of Glory
 8. Hurt Me
 9. Inside Your Soul
 10. Like an Ass Bitch
 11. Déchirure Nocturne
 12. Stay Far Away From Me
 13. With You (feat. Dddmix of Bak XIII)
Share Button

Comments are closed.