Subscribe via: RSS

Liverapport: Castle Party 2011, Bolkow (PL)

Posted on 15 August 2011

Liverapport: Castle Party 2011, Bolkow (PL)

För er som inte känner till Castle Party är det en festival för alternativ musik, ungefär som Wave Gotik Treffen fast utan neofolk eller punk.

Den lilla byn Bolkow (befolkning på fem tusen) med slottet Bolkow huserar festivalen. Slottet Bolkow är byggt på en höjd med en mycket vacker utsikt över hela området.

Castle Party är mycket mindre än WGT (cirka fem tusen besökare) och det gör den bättre i min mening, man missar inte några band om man inte vill och det är väldigt korta promenader mellan de olika platserna.

Bolkow har en camping med en pool där  man när man tältar under festivalen. Det är en etablerad camping och den har gott om toaletter och dusch. En del av oss svenskar var på campingen och badade i poolen när regnet hade slutat. Det finns också vandrarhem och rum i lägenheter man kan hyra.

Det var tyvärr regn de första två dagarna, ibland mycket, ibland lite men det slutade inte. Första dagen hade några mindre band på klubbarna som man kunde se. Totalt fanns det tre klubbar under festivalen (Hacjenda, Sorento & Piwnica) och de var väldigt bra, bra musik, bra stämning och roligt folk. Oftast var det två klubbar som körde synth och en som spelade goth.

Vi svenskar började dagen med att marcherad med flaggorna upp till slottets högsta torn, regnet och vinden gjorde dock att vi inte lämnade flaggorna där, de skulle ha blivit skadade väldigt snabbt.

Utöver det var det fest hela tiden, vi hängde den svenska flaggan på klostret där vi bodde och även den svensk-polska fanan som användes när Sverige invaderade Polen. Därav namnet på resan – ”Swedish Invasion”.

Under andra dagen skulle några band spela på slottet men det blev inställt pga. regn och starka vindar. Det inkluderade Atari teenage riot, Fixmer/McCarthy och några till. Festivalen har skrivit att de ska försöka boka dessa band till nästa år.

Men klubbarna var öppna och fyllda med folk ganska tidigt. De Dj’s som var där kom mestadels från Polen och en del från Tjeckien, Slovakien, Grekland m.m. De spelade mycket bra och med låtar man kände igen och mycket man inte kände igen. Definitivt var det mycket variation i musiken man fick höra. Polackerna kan också texten till Combichrist “Get Your Body Beat”, det märkte vi på dansgolvet. Vi träffade även polacker som kom till Castle Party enbart för att festa och utan att köpa festivalbiljett, antagligen pga. priset. Det är bara armbandskoll på slottet.

Vid tredje dagen hade regnet slutat men riktigt varmt blev det inte. Banden kunde nu spela på slottet. Nosferatu, Umbra Et Imago och Diary Of Dreams gjorde riktigt bra spelningar.

Fjärde dagen spelade bland annat Diorama, Suicide Commando och Project Pitchfork – magiskt bra spelningar från alla banden!

Lite bilder på folket som var där: http://halldor.pl/index.php?id=informacje&idd=2022

Peppa inför nästa år: http://castleparty.com/index.php?lang=en

// Johan Lundberg – hängiven synthare!

Share Button

3 Responses to “Liverapport: Castle Party 2011, Bolkow (PL)”

  1. What i don’t realize is actually how you’re not really a lot more neatly-preferred than you may be right now. You are so intelligent. You realize thus significantly on the subject of this topic, produced me personally consider it from a lot of varied angles. Its like women and men don’t seem to be interested until it¡¦s something to do with Lady gaga! Your personal stuffs excellent. All the time handle it up!

  2. Both the symptoms and course of MS can vary considerably from person to person. They accept those who are aged 18 to 60, both male and female but they do not
    accept ‘healthy’ volunteers. In some patients, as a
    result of many years of disease reduces intelligence.

    my homepage pre diabetes diet recommendations