Subscribe via: RSS

á;Grumh nästa del i Infacted’s klassikerserie

Posted on 22 August 2011

á;Grumh nästa del i Infacted’s klassikerserie

23 delen i Infacted Recordings populära klassikerserie är på väg. Den här gången är det dags för legendariska á;Grumh att erhålla behandlingen via best-of samlingen “We were a;Grumh… And You Were Not!”. Samlingen (som är begränsad till 1000 exemplar) innehåller sjutton remastrade versioner av några av den belgiska EBM-duons mest klassiska spår med hits som bland annat “Edito”, “Danger Zone” och “C.B.B. 14%”.

á;Grumh bildades av gitarristen/programmeraren Philippe Genion (alias SΔ3 Evets/Steve Natrix) som även är känd från Polar Praxis och Theee Rebearth Corporation samt sångaren Jacques Meurrens (alias JΔ3 Seuqcaj) i Charleloi under början av åttiotalet.

Bandets första släpp “By The Phone” gjorde på kassett – inspelad över telefon! Den officiella debuten –  minialbumet “Mix Yourself!” släpptes 1985 och producerades av Daniel B. från Front 242.

Kring bandet fanns också den sektliknande sammaslutningen T-Circle där medlemmarna tilldelades medlemsnummer likt bandets med initialen från förnamnet följt av en triangel, därefter medlemsnumret avslutat med hela förnamnet baklänges. T-Circle‘s ideal handlade mycket om att våga vara en individ och stå för den man är oavsett vad folk tycker, något som torde gå direkt tillbaka på bandmedlemmarnas personliga bakgrund. Sångaren Jacques Meurrens lämnade bandet under 1989 och ersattes med JΔ7 Cram-Naej (aka Jean-Marc). Bandet hade också under en period den anonyme tredjemedlemmen PΔ4 Lacsap (Pascal).

Bandnamnet á;Grumh är en förvrängning av det franska ordet “agrume” som betyder citrusfrukt. Duon pendlade under sin tid mellan att vara ett rent plojband till att producera musik med en allvarligare underton, som exempelvis hiten “C.B.B. 14%” som enligt rykten skrevs som en protest efter det att ett av landets främlingsfientliga partier erhållit 14% av rösterna i ett utav valen.

Duon splittrades under 90-talet men har senare återförenats och spelat in material under bandnamnet Negapadres 3.3.

“We were a;Grumh… And You Were Not!” släpps den 23 september via Infacted Recordings.

Tracklist

 1. Danger Zone
 2. C.B.B. (14%)i
 3. Drama in the Subway
 4. Ha People
 5. Penser et agir – Est-ce un Crime?
 6. New Fashion (Edit)
 7. Edito
 8. Kill
 9. Sucking Energy
 10. Bucaresse
 11. Chilly (Willy and gis aerodynamic Kit) Bag (Thunderstorm Water of the Hopes)
 12. In the Garden
 13. M.D.A.
 14. Hammam
 15. Yesterday
 16. Ayatollah Jackson
 17. Danger Zone (Live)
Share Button

Comments are closed.