Subscribe via: RSS

Ytterligare remix-EP från Rational Youth

Posted on 17 July 2011

Ytterligare remix-EP från Rational Youth

Efter att både “City Of Night” samt “City Phosphore” landat på varsin EP tidigare i år, med remixer av bland annat Max Julien och Marco Zappala, så är det nu dags för nästa Rational Youth-klassiker att erhålla en helt ny inspelning och remixbehandling.

“Dancing On The Berlin Wall”, som är hämtad från den kanadensiska synthpop/new wave-pionärernas klassiska album “Cold War Night Life” från 1982, släpps i början av augusti och innehåller förutom originalversionen helt nyinspelade versioner på både den engelska versionen samt två varianter av den tyska “Wir Tanzen Auf Der Berliner Mauer”. EP’n är producerad av originalduon Tracy Howe och Bill Vorn samt producerad av Montreal-baserade Jean Pierre Isaac.

Rational Youth existerade mellan 1981 och 1986 men återförenades inför en konsert i Sverige 1997 och återupplivades sedan officiellt av Tracy Howe året därpå.

Medan de två tidigare nämda släpptes via Max4Cat/Deepsound Music så släpps “Dancing On The Berlin Wall” via bandets egna klassiska skivbolag YUL Records den 1 augusti. EP’n finns dock redan att tillgå digitalt via t.ex Spotify. En video har också dykt upp via YouTube på den tyska versionen. (se videon nedan eller i vår videokategori).

Tracklist

  1. Dancing On The Berlin Wall (Pure Extended Mix)
  2. Dancing On The Berlin Wall (Jeep Euro Remix)
  3. Dancing On The Berlin Wall (Pure Edit)
  4. Wir Tanzen Auf Der Berliner Mauer (Jeep German Euro Remix)
  5. Wir Tanzen Auf Der Berliner Mauer (Pure German Edit)
  6. Dancing On The Berlin Wall (1982 Original Mix)

Share Button

Comments are closed.