Subscribe via: RSS

Unitary – “Safe From Harm”

Posted on 27 July 2011

Unitary – “Safe From Harm”

Format: CD, Digital
Skivbolag: Infacted Recordings
Releasedatum: 29 juli 2011

Genre: Synthpop, Futurepop

8/10

Myssynth som griper tag

Svenska Unitary gjorde debut under sitt nuvarande bandnamn 2003, när de släppte albumet “Second To None”. Tidigare har frontmannen Johan Hansson deltagit på diverse samlingsplattor, gästspelat med Frozen Plasma och även släppt en EP under namnet Cyanide.

Nu, åtta år sen senaste synthslingan, släpper han “Safe From Harm” med sitt Unitary efter att nyligen ha signats till tyska skivbolaget Infacted Recordings.

Unitary visar upp en klassisk synthfront med lugn, monoton och elektriskt sång som smeker öronen i samspel med klingande synthar och gungande basgång. Det är på sina ställen som ett “trancigare” Covenant, menat i högsta välmening. Ett perfekt exempel på just detta är “Clarity”, som jag skulle kunna sätta på repeat och låta vagga mig till sömn. Det känns lite Robert Miles à la 90-talet med “Children” och bilvideos. Jag myser.

“Repair” och “Renitant” står för ett snabbare tempo som på ett bra sätt ökar takten men ändå håller sig kvar inom ramen man byggt upp. “Travesty” är en annan av höjdpunkterna som pulserar välmående. Överlag låter det väldigt mjukt, spännande och omfamnande.

Det finns väldigt lite att klaga på. De åtta åren som Johan Hansson och Unitary har bidat sin tid har varit väl spenderade. Resultatet är ypperlig myssynth som griper tag och som inte vill pausas.

Är du sugen på en musikalisk synthkram är “Safe From Harm” precis vad du behöver.

// Joakim Holfve, ElektroSkull – Synthportalen

Foto: Magnus Eklund

Tracklist

 1. Cold
 2. Calm
 3. Renitent
 4. Aria
 5. Clarity
 6. Zenith
 7. Repair
 8. Closer Apart
 9. Travesty
 10. Woven Heart
 11. Der Perfekte Traum
 12. No Signal
Share Button

One Response to “Unitary – “Safe From Harm””


Trackbacks/Pingbacks

 1. […] to None” (2003) så dröjde det hela åtta år innan svenska Unitary släppte uppföljaren “Safe from Harm”. Albumet släpptes förra sommaren efter det att den stockholmsbaserade Johan Hanssons […]