Subscribe via: RSS

Junior Boys – “It’s All True”

Posted on 19 July 2011

Junior Boys – “It’s All True”

Format: CD, Digital
Skivbolag: Domino Records
Releasedatum: 14 juni 2011

Genre: Electropop

5.5/10

Melodiösare och poppigare än tidigare

Kanadensiska Junior Boys var ett av alla hausade “electroindiepopband” som slog igenom i mitten av förra decenniet. Även om jag gillade denna inkarnation av synthpop (på samma sätt som jag gillade electroclashen några år tidigare), så hade och har jag betydligt lättare för till exempel Hot Chips lekfullhet och Cut Copy’s smittande melodier än för Junior Boys ibland väl entoniga melankoli.

På deras i mitt tycke bästa album “So This is Goodbye”, som var min ganska sena inkörsport till Junior Boys, föredrog jag definitivt den limiterade versionens remixar före de melankoliska originallåtarna och det var inte förrän jag under en regnig bilresa till Göteborg tillsammans med ett krackelerande förhållande som musiken verkligen kom till sin rätt. (fortsätter nedan)

Hur är då det nya albumet “It’s All True” – finns det en plats för Junior Boys 2011? Jodå, redan singeln “Banana Ripple” visade upp ett något mindre “loungigt” mer melodiöst och poppigt sound än vad jag minns av deras tidigare alster. Singeln såväl som albumet låter mer än tidigare som ovannämnda Cut Copy och Hot Chip. Även om Junior Boys fortfarande funkar alldeles utmärkt att deppa till i bilen i regnet så uppfattar jag ett lättare, positivare, mer exotiskt anslag i klanger och melodier som tillsammans med det (fortfarande) bakåtlutade tempot gör att “It’s All True” passar bättre (än tidigare album) till drinkarna under after worken än med vinboxen och boken i skuggan på balkongen. Definitivt mer för det äldre synthpopfanset som även står ut med singer-songwriter, indie eller house än för den som föredrar futurepop. Bästa låtar: “Itchy Fingers” och “Banana Ripple”.

// Thomas Pettersson, ElektroSkull – Synthportalen

Tracklist

  1. Itchy Fingers  4:38
  2. Playtime  6:42
  3. You’ll Improve Me  5:53
  4. A Truly Happy Ending  4:02
  5. The Reservoir  4:09
  6. Second Chance  5:35
  7. Kick The Can  5:31
  8. EP  5:42
  9. Banana Ripple  9:14

Share Button

Comments are closed.