Subscribe via: RSS

Liverapport: Amphi Festival 2011

Posted on 20 July 2011

Liverapport: Amphi Festival 2011

16.000 applåderande synthare avslutade årets upplaga av Amphi Festival i Köln. Tredje året i rad var den tyska festivalen utsåld och som en av besökarna får man säga att arrangörerna förtjänar det. Det var mitt första år på Amphi och så mycket koncentrerat kul var det längesen jag hade.

Men en line-up som man inte behövde skämmas för var festivalområdet vid Rehns östra strand konstant fyllt. Banden avlöste varandra på scenerna utan att något krockade allt för mycket och stämningen god. Bortsett från någon regnskur log vädergudarna sett med festivalögon då man slapp både ösregn och stekhet sol.

Festivalens största överraskning var Agonoize. Trots en rätt tidig tid (runt fyratiden) kändes det rått och hårt när ridån föll och Chris L hängde i tvångströja i taket den första låten för att sedan få halsen avskuren. Töntigt, men på ett sånt där skönt nördigt sätt. Även Frozen Plasma och söndagens avslutningsakt Covenant gjorde ingen besviken. Inget kändes riktigt dåligt även om ljudet på Grendel var kanske inte direkt tio av tio. Det man kan tycka är lite trist är att sista bandet går av strax innan midnatt men de tunga klubbarna räddar kvällarna och på sätt och vis är det nästan roligare att få festa loss i klubbmiljö efter att ha barhängt och spanat band större delen av dagen. Speciellt med tanke på att den tyska publiken är lite tråkig när det kommer till spelningarna, om man inte tycker att surt stå till med armarna i kors är skojigt.

Stort plus till organisationen då jag aldrig varit med om att köpa öl, hämta band och ta sig runt på området varit smidigare på någon annan festival. Det enda jag verkligen hade önskat är att man utökade festivalen med ytterligare en dag för trots den officiella förfesten under fredagen känns det nästan lite snopet när det är över.

Amphi är lite som julafton när man är liten. Fantastiskt men över alldeles för snabbt.

// Joakim Holfve, ElektroSkull – Synthportalen

Share Button

One Response to “Liverapport: Amphi Festival 2011”


Trackbacks/Pingbacks

  1. […] sjunde Amphifestivalen i Köln i somras var som vanligt fullsmockad med bra band. Det bästa var att jag fick se Kirlian […]