Subscribe via: RSS

Accessory – “Underbeat”

Posted on 28 July 2011

Accessory – “Underbeat”

Format: 2CD, Digital
Skivbolag: Out Of Line
Releasedatum: 15 juni 2011

Genre: EBM, Electro

7/10

Lyckad kombination av oldschool-EBM och modern kommersiell electro

Mitt första intryck av tyska Accessory fick jag när de spelade live i Stockholm någon gång under det tidiga 2000-talet. Jag måste erkänna att de inte gjorde några djupare avtryck i mitt medvetande. Det kändes som för tiden rätt ordinär tysk body. Då när den hårdare synthen åter blivit elektronisk och 90-talets utsvävningar med hårdrocksgitarrer och dylikt börjat kännas passé. Det var stelt, macho och det kändes som att man hade hört det förut.

När jag nu fått denna duos sjunde (tror jag) album att recensera var det sålunda detta jag förväntade mig att höra. Efter ett kort intro tycks mina förutfattade meningar bli besannade, då spåret “Voran” är mer eller mindre exakt vad jag beskrev ovan. Men sedan ställs dessa förutfattade meningar resolut på ända. Vad som bjuds därefter är en rätt vansinnig mix av modern elektro, techno, rätt så kommersiell klubbmusik och old-school EBM. Blandningen kanske inte låter så vansinnig när man beskriver den i ord, men det som åtminstone fick mig att bli ömsom förvirrad, ömsom uppfriskad och ibland även exalterad, är hur långt Accessory tar ut svängarna. “Underbeat” innehåller en bredd i låtmaterialet som väldigt lätt skulle kunna kännas som en enda röra, men som duon lyckas hålla ihop genom en konsekvent tyngd och något slags ‘flow’ i produktionen. (fortsättning nedan)

De bjuder på poppig om än aningen långsam elektropop i “Keen Girl (Clean Version)”, Timbaland-funkigt dansgolvsmaterial i “Shout it Out”, filmisk elektronika i “Startime”, ultra-porrig elektro i “Ruff Fuxxx” och då har vi bara kommit till hälften av första CD’n. I “Tanzrichtung Vorwärts” blir det en återgång till mer renodlad body, men nu med ett betydligt piggare och svängigare anslag än i “Voran”. Albumet flyter på med förhållandevis starkt material, även om vissa saker funkar bättre än andra i mitt tycke. Avslutar det egentliga albumet, dvs första CD’n, gör den suggestiva och i princip instrumentala “It Sounds Like”. En passande avslutning efter en ganska vild resa!

Den andra CD’n bjuder på remixer, alternativa versioner, nya spår, samt en rätt kul cover på Johnny Cash-låten “Folsom Prison Blues”. Som vanligt när det gäller ‘bonus-skivor’ når den här inte riktigt upp till själva albumets kvalitet, men det finns ändå några spår som gör att skiva två inte känns helt överflödig. “Crack My Nuts” är ett nytt spår som är riktigt svängigt. “World 6000 (Psycho Machinery Remix)” är en blytung och i mitt tycke bättre version av ett lite småtrist albumspår. Och så är det ju naturligtvis kul att höra Johnny Cash i body-tappning!

“Underbeat” är ett spretigt album, men det har många kvaliteter och det visar hur man kan blanda gammalt och nytt på ett effektivt sätt utan ge upp de musikaliska rötterna fullständigt. Uppfriskande!

// Anders Eklund, ElektroSkull – Synthportalen

Tracklist CD1

 1. The Mouth
 2. Voran
 3. Keen Girl (Clean Version)
 4. Shout It Out
 5. Startime
 6. Ruff Fuxxx
 7. Tanzrichtung Vorwaerts
 8. Sunrise
 9. World 6000
 10. She Says It Feels Good
 11. Raise
 12. It Sounds Like

Tracklist CD2

 1. Keen Girl (Original Version)
 2. Crack My Nuts
 3. Shout It Out (Psyca Mix)
 4. World 6000 (Remixed by Enter And Fall)
 5. Folsom Prison Blues
 6. World 6000 (Psycho Machinery Remix)
 7. FAM
 8. Voran (Der Teufel im Spiegel Mix by Boole)
 9. I Say Go (Human 2.0 Dance House Mix)
 10. World 6000 (Amnistia Modi?cation)
 11. Boy Toy
Share Button

12 Responses to “Accessory – “Underbeat””

 1. www.mommiesplayground.com says:

  Wow! This could be one particular of the most beneficial blogs We’ve ever arrive across on this subject. Basically Magnificent. I am also an expert in this topic therefore I can understand your effort.

 2. I added a new list. As you’ll see it’s bigger than most of them. I hope you all have had a great week!

 3. It’s been a busy week for you. What’s the best way to get rid of the stress of a busy week? The best and only way is by spending some time with the beauties over at http://www.camgirl.pw These are the girls who know how to treat a man right.

 4. ryannabanks says:

  Are you searching for a little fun? If you are, then http://www.camgirl.pw is the best site for just that. You’ll find plenty of hot babes there who love to get down and dirty. That’s exactly what you’re looking for right this very second.

 5. amberlaray says:

  A good time is what you’ll have with the girls at http://www.camgirl.pw. This is by far the most exciting site on the entire internet. Don’t think twice about visiting this site. Not if you’re in the mood to have a little kinky fun.

 6. lizrose90 says:

  Take a good look at http://www.camgirl.pw This is the one site where you can have a lot of fun. The fun you can have here is exactly what you’re looking for. Enjoy yourself and meet some sexy ladies in the process.

 7. Are you looking for love in all the wrong places? There’s just one site where you can meet all kinds of local singles. There’s never a shortage of girls at this site. By far the best part is, you can go on a date tonight. Hook up here https://t.irtyc.com/awx9mr337k?aff_id=29696&offer_id=3788&nopop=1 and start the day off right. Before you know it, you’ll be in love and hearing the birds sing once again.

 8. These are really fantastic ideas in concerning blogging.
  You have touched some pleasant things here. Any way keep up wrinting.

 9. Are you searching for a date? If so, there’s just one place where you should go. https://t.irtyc.com/vb8tffw9ts?aff_id=29696&offer_id=3785&nopop=1 has more horny singles than any other place online. You can go there and hook up immediately. These are the type of singles who like to have some fun in the sack. Get laid today and put a big smile on your face tonight.

 10. Edgardo says:

  Great post! We are linking to this great post on our website.
  Keep up the good writing.

 11. The weekend is fast approaching. Why not spend it with a sexy cam girl? There’s plenty of them over at http://www.camgirl.pw All of these girls are wanting to have a good time. That’s exactly what you’re looking for too. The most fun you’ll ever have online is right here. Have yourself a good time and meet someone new. That’s what this site is all about.

 12. Awesome website right here! And your web-site a whole lot in place fast! What web host think you’re the application of? Should i get your internet marketer weblink on your coordinator? I’d like this site jam-packed up as rapidly because your own property . video youtube terfavorit; )