Subscribe via: RSS

Zeraphine-sångare släpper nytt med Solar Fake

Posted on 14 June 2011

Zeraphine-sångare släpper nytt med Solar Fake

Sven Friedrich, som för de allra flesta kanske är mest känd som sångare och frontman i banden Zeraphine och Dreadful Shadows, har sedan 2007 även arbetat med soloprojektet Solar Fake. Albumdebuten gjordes under 2008 med “Broken Grid”. Under 2009 släpptes EP:n “Resigned” och nu är Solar Fake redo att presentera andra albumet “Frontiers”.

Den karismatiske frontmannen är en av förgrundsfigurerna till vår tids mix av metal och electro men till skillnad från Zeraphine och Dreadful Shadows så är Solar Fake ett renodlat electroprojekt. Sekvenser av synthar och taktfasta dansanta rytmer möter intensiva melodier, ovanpå detta Svens unika röst. Någon speciell genre eller stil vill dock frontmannen Sven inte låsa sig fast vid;

“Jag gillar själv för många stilar för att jag skall behöva välja mellan någon av dem. Enligt min uppfattning blir ett album mycket mångfacetterat och intressant om man kombinerar flera olika element och stilar”.

Solar Fake kommer även stå på scen inom kort och Sven Friedrich får då support av en keyboardist samt en helt nyproducerad videoprojektion.

“Frontiers” släpps den 25 juli via SPV/Synthetic Symphony.

Tracklist

 1. Under The Skies
 2. Why Did I Raise The Fire
 3. No Apologies
 4. More Than This
 5. Parasites
 6. Such a Shame
 7. Where Are You
 8. The Rising Doubt
 9. Pain Goes By
 10. Until I’m Back
 11. The Line of Sight
Share Button

Comments are closed.