Subscribe via: RSS

Souless Affection – “Epidemic”

Posted on 08 June 2011

Souless Affection – “Epidemic”

Format: Download
Skivbolag: Twisted Flesh Recordings
Releasedatum: 21 april 2011

Genre: Aggrotech, Harsh-EBM, Dark Electro

6/10

Gediget hantverk utan överraskningar

Tre år fyllda Souless Affection (just så, med bara ett L) bestående av Xavier och TJ släppte nyligen EP:n “Epidemic”, en fortsättning på debutdemot “Broken Dreams”. Tvåmannabandet fortsätter leva ut sina aggressioner i musiken och är sådär typiskt arga på allt och alla. Den nu rätt utdaterade förbannade aggroimagen fortsätter att skörda offer.

Med ett sound doftandes av Tactical Sekt blandat med Suicide Commando har de byggt upp en fanskara som nu kan glädjas åt att “Epidemic” tar vid i samma fotspår man lämnade i “Broken Dreams”. Över EP:ns fem spår growlar man ut sin frustration över samhället och untzar loss i snabba melodier med ibland överraskande sköna synthslingor. Till en början kan Souless Affection låta som ännu ett mellanband utan varken idé eller mål men det måste erkännas att det finns något mer där under. Även om “Epidemic” är långt ifrån någon fullpoängare har man gjort något intressant över fem bra balanserade låtar där framför allt “Never Again” och “Blue Prints 4 Death” står ut medan de andra tre spåren känns tristare.

“Epidemic” får du vad du förväntar dig och du slipper blajlåtar med enda syfte att fylla ut alltför många aggroskivor. Fem raka puckar i fejset som håller vad de lovar men pungar ut lite olika kvalitet. Souless Affection har gjort något helt ok som du omöjligt kan ogilla.

// Joakim Holfve, ElektroSkull – Synthportalen

Tracklist

  1. Disease
  2. Lunacy
  3. Rape Of An Angel
  4. Blue Prints 4 Death
  5. Never Again
Share Button

Comments are closed.