Subscribe via: RSS

Restricted Area återvänder efter drygt sju år

Posted on 08 June 2011

Restricted Area återvänder efter drygt sju år

Det har varit helt tyst från Restricted Area sedan hösten 2003 då senaste livstecknet kom via senaste fullängdaren “Fun And Fearless”. Albumet släpptes via tyska Life Is Painful Records, skivbolaget som för oss svenskar också är känt för skivsläpp med bland annat Dupont,  Sombre View samt Esrange under tidigt 2000-tal.

Restricted Area bildades under det tidiga nittiotalet och debuterade 1994 med den egensläppta klassiska singeln “Ett Gammalt Bergstroll”, som två år senare släpptes via finska Cyberware Productions som samma år även släppte debutalbumet “Explode”. Peter Elm hade på den tiden sällskap av sin syster Lena Elm som numera lämnat bandet.

Peter bor sedan en tid tillbaka i Berlin och har åter tagit upp sitt Restricted Area som nu släpper dubbel-albumet “Core Excess”, där han även plockat in sångerskan Emma Johansson. Albumet släpps som en dubbel-CD med andradiscen “Underdog E.P.”. Den första discen, huvudalbumet “Core Excess” domineras av synth-/electro-pop medan den andra – “Underdog E.P.” har tyngpunkten på klassisk EBM. Omslaget är designat av Alicia Batalow. Man har även spelat in en video till “Weapon” hämtad från “Underdog E.P.”.

(se videon och lyssna på två smakprov från albumet nedan)

“Core Excess” finns ute nu via italienska EKProduct Label

Tracklist “Core Excess”

 1. Voyager
 2. Too Much
 3. You Inspire Me
 4. Far Away
 5. Cercle
 6. Dead Man Walking
 7. Big Spender
 8. Rise
 9. Treptow
 10. When It Comes
 11. Envie

Tracklist “Underdog E.P.”

 1. Bulldozer
 2. Excess
 3. D-Tox
 4. Slacker
 5. Misanth
 6. Steelbath
 7. Weapon
 8. Discipline
 9. Impossible
 10. Varm Sommar

RESTRICTED AREA – Bulldozer by EK Product
RESTRICTED AREA – Voyager by EK ProductShare Button

Comments are closed.