Subscribe via: RSS

Larva – “Und sie aßen sich selbst”

Posted on 02 June 2011

Larva – “Und sie aßen sich selbst”

Format: CD, Download
Skivbolag: Danse Macabre Records
Releasedatum: 9 maj 2011

Genre: Aggrotech, Harsh-EBM, Dark Electro

4/10

Blir tradigt över fjorton spår

Långlivade spanska bandet Larva fortsätter sin årliga produktion med att släppa nya albumet “Und sie aßen sich selbst” via tyska Danse Macabre.

Grundaren InqUesT startade projektet med kompanjonen Blackend redan 1998 under bandnamnet Morbid Mind, men fem år senare tog han själv projektet vidare och döpte om bandet till nuvarande Larva. I dag är det Anoxia som står för andra delen av darkelectrobandet och live tillkommer trummisen Fer.

Efter att under senare delen av 00-talet ha varit väldigt produktiva och haft flera samarbeten med Jan L (känd från bland annat X-Fusion och Noisuf-X) fortsätter man producera nytt. “Und sie aßen sich selbst” är det sjätte albumet under de sex senaste åren. Man blandar ett tydligt Hocico-inspirerad sound med dystrare gothiska toner, resultatet blir ett rätt eget sound, dessvärre inget som ger några högre poäng. “Und sie aßen sich selbst” är genomgående rätt… trist. De domedagsprofetiska melodierna tynger ner nästan varenda spår och gör plattan till en rätt trög upplevelse. Lite friskt humör och upptempo kanske är farligt att önska sig men jag tror Larva hade mått bra av det. Nu blir allt lite för allvarligt.

Samarbetet med Danse Macabre Records är nytt och rent produktionsmässigt är det lovande. “Und sie aßen sich selbst” håller bra kvalitet rent tekniskt och hade man vågat ta ut svängarna ännu mer hade det här kunnat sluta riktigt lyckligt. Det instrumentala är genomgående bra men alltför ofta störs jag av den vikingavrålande sången. Därför känns Larva‘s årliga tillskott till synthscenen mest som en platta alldeles utmärkt att avreagera sig med när livet inte är helt på topp.

Trots bättre låtar som “Obsession” och “Por los que no estan” känns “Und sie aßen sich selbst” lite som en dystert regnig höstpromenad och det blir tradigt över fjorton spår.

// Joakim Holfve, ElektroSkull – Synthportalen

Tracklist

 1. Ser diferente
 2. Amargura
 3. La maldad se encuentra en ti
 4. Lagrimas amargas
 5. Matadero
 6. Aokigahara
 7. Defect
 8. Por los que no están
 9. A piece of me is dying (without you)
 10. El ejercito de moscas
 11. Cuando pierdes lo que mas quieres
 12. Die in silence
 13. Obsession
 14. Oda suicidio (canción para Norte)
Share Button

Comments are closed.