Subscribe via: RSS

Krystal System – “Nuclear”

Posted on 17 June 2011

Krystal System – “Nuclear”

Format: CD / 2CD / Download
Skivbolag: Alfa Matrix
Releasedatum: 17 juni 2011

Genre: Electronic, Metal

8/10

Rått och oslipat med ett djupt driv

För ett par år sedan i ett regnigt Paris beslutade Bonnie och Seven att skapa musik ihop och därmed var Krystal System fött. Nu är de aktuella med andra albumet “Nuclear”, efter att ha debuterat med “Underground” under 2009.’

Första albumet stack ut ordentligt från mängden med bandets originella elektroindiesound vilket medförde rosande kritiker. På det nya albumet fortsätter man sitt fälttåg i sin egensnickrade genre med ett mer genomarbetat och dynamiskt sound och trots att två år har gått känns Krystal System fortsättningsvis väldigt rått, kaxigt och tonårsrevolterande. Ingenting är lent, ingenting är rent, ingenting är enkelt. Det innovativa soundet med gitarriff, trumvirvlar och synthslingor känns fräscht medan den stora styrkan ligger i Bonnies och Sevens karaktäristiska sång. Samtidigt känns det emellanåt lite väl oslipat och tonårskänslan kan gå från revolterande befriande till nästan naiv och dryg. “Nuclear” påminner lite om ett tidigt, gitarrbestyckat Ashbury Heights på franska.

Skapargjädjen känns hela vägen in i bröstet och det innovativa sound man har skapat med sin electro-indie bör lyftas fram. Det är ett modigt steg att göra som ingen annan och blanda synth med 70-talsriff, metal och en släng hiphop. Märkligt nog funkar det. Till och med när man som på “Iron Song” mixar in en harpa i kompotten. (fortsätter nedan)

Där Krystal System kan tyckas förlora på sitt lite ofärdiga och oslipade dound (lite som en icke färdig produkt) vinner man på att det just känns härligt rått och smutsigt. Det doftar lite som de där dagarna man upplevde på Hultsfred i tonåren. På det bra sättet. “Nuclear” kanske inte förtjänar mer än 7/10 i betyg, men med glädjen och drivet som Krystal System fullkomligen dryper av så blir det bättre och bättre för varje lyssning.

“Nuclear” kanske inte är något för den enspåriga syntharen men ger man Krystal System lite tid så hittar man här en oslipad diamant.

(Alfa Matrix levererar albumet även i en begränsad 2CD-utgåva inklusive bonusdiscen “Nuclear Electronik Projekt” **)

// Joakim Holfve, ElektroSkull – Synthportalen

Tracklist

 1. Fiction
 2. Un état d’hypnose
 3. World is Calling
 4. So Long
 5. Automatic Ideology
 6. Rat Track
 7. Nuclear Winter
 8. Iron Song
 9. Requiem
 10. Nowhere
 11. Around the World
 12. Le Chaos
 13. Sanctuary
 14. Bonus track : Le chaos (radio edit)

Tracklist CD2: “Nuclear Electronik Projekt” **

 1. Dead World (unpublished) – Krystal System
 2. Around the World [Territory Vision] – DJ Taiki
 3. Nuclear Winter [Not alone remix]- Krystal System
 4. So long [Never Surrender Mix] – Amgod
 5. Nuclear Winter [Quatre vingt quatre Remix] – Implant
 6. Automatic Ideology [BerlinindusDrill69] -edriver69 and Dj Drill]
 7. Around the World [edit] -Treponem Pal
 8. Fiction [Whisper version] – Krystal System
 9. Un état d’hypnose [Apocalyptic side] – Punish yourself vs Sonic Area
 10. Sanctuary [Ethan Fawkes Rmx] – Ethan Fawkes
 11. Automatic Ideology [Maxi vinyl] – Krystal System
 12. White light [original Iron song version] – Krystal System
 13. Le Chaos [Final tape] – Krystal System
Share Button

One Response to “Krystal System – “Nuclear””


Trackbacks/Pingbacks

 1. […] “Nuclear Winter” från senaste albumet “Nuclear” (Läs recensionen här!). […]