Subscribe via: RSS

Infacted Recordings presenterar “Classics” del 20 samt 21

Posted on 17 June 2011

Infacted Recordings presenterar “Classics” del 20 samt 21

Infacted Recordings är nu redo att presentera del 20 samt 21 i skivbolagets populära “Classics”-serie.

Näst upp att erhålla behandlingen är Robotiko Rejekto och Prager Handgriff. “Classics”-serien är begränsade till 1000 exemplar.

Robotiko Rejekto bildades redan 1987 i Berlin av den kända eletroniska duon RaHen (aka Ralf Henrich) och Talla 2XLC (aka Andreas Tomalla) som även ligger bakom bland annat Moskwa TV, Bigod 20 och Axodry (där under senare år även Kurt Ader och Alexander Maurus medverkade). Talla 2XLC är också känd som en av de största profilerna inom den växande tyska electro- och technoscenen under 80 och 90-talet.

RaHen (aka Ralf Henrich) ligger i sin tur bakom Project One och har även producerat en del tidiga skivsläpp av bland annat TribanturaBrigade WertherBigod 20Aircrash BureauLeaether Strip och Few Boys under nittiotalets början.

Han startade även upp det New Beat-orienterade skivbolaget New Zone tillsammans med Franz Morgenbesser under 1989 och arbetade även för det legendariska skivbolaget Zoth Ommog under dess senare år. På  “Umsturz Jetzt!” har skivbolaget samlat ihop spår ifrån Robotiko Rejekto‘s fyra första EP’s/12″ – “Rejekto!” (1987), Umsturz Jetzt!” (1988), “Rejekto! (Remix)” samt “Confusion” (1989). RaHen har under 90- och 00-talet tagit Robotiko Rejekto vidare och har släppt ytterligare en handfull album.

Prager Handgriff i sin tur bildades i tyska Witten 1990 av duon Stefan Schäfer och Volker Rathmann. Duon debuterade 1993 med “Arglistige Täuschung” och har sedan dess släppt åtta album och deltagit på ett stort antal elektroniska samlingsskivor genom åren. Debutalbumet är det mest klassiska som nu alltså släpps på nytt. Den nya utgåvan levereras med tre bonusspår gentemot originalutgåvans femton.

Robotiko Rejekto’s “Umsturz Jetzt!” finns ute nu medan Prager Handgriff’s “Arglistige Täuschung” släpps den 24 juni båda via Infacted Recordings.

Tracklist Robotiko Rejekto’s “Umsturz Jetzt!”

 1. Umsturz (Razormaid Remix)
 2. Rejekto (Perfecto Mix)
 3. Confusion (Are U Mix)
 4. Umsturz (R.I.A.D. Mix)
 5. Rejekto (Retrospective Mix)
 6. Umsturz (Techno Club Mix)
 7. Confusion (Dubbed)
 8. Rejekto (Presentation Mix)
 9. Rejekto (Layout Mix)
 10. Umsturz (Aceed Wave Mix)
 11. Confusion (CD-Mix)
 12. Rejekto (Club Mix)
 13. Rejekto (Retro Mix)

Tracklist Prager Handgriff’s “Arglistige Täuschung”

 1. Tibet
 2. Deutschland?
 3. Klaustrophobie
 4. Flucht
 5. Herbst
 6. Das Du
 7. Zivilisation
 8. Monsun
 9. Bilder Meiner Angst
 10. Großstadtliebe
 11. Baskerville
 12. Wahnsinn
 13. Schwermetall
 14. Tollwut
 15. Prag
 16. Herzschlag
 17. Morgengrauen
 18. Zaesur
Share Button

Comments are closed.