Subscribe via: RSS

Exklusiv intervju: The Pain Machinery

Posted on 01 June 2011

Exklusiv intervju: The Pain Machinery

Stockholmsduon The Pain Machinery, som består av Anders Karlsson och Jonas Hedberg, är just nu aktuella med remixalbumet “Auto Surveillance”, ett album som inom kort följs upp med nya studioalbumet “Surveillance Culture”.

Bandet spelar live den 2 juni (på Slakthuset i Stockholm) tillsammans med legendariska Sheep On Drugs och är även bokade till årets WGT i Leipzig.

Huvudskribent Jens Atterstrand fick en exklusiv intervju med bandet som hade mer att berätta.

(Missa inte vår recension av “Auto Surveillance” här!)

ElektroSkull: Ert nya remixalbum “Auto Surveillance” finns ute nu. Hur är den spontana känslan kring detta och hur har det tagits emot?

Anders: Det är alltid skönt när en skiva är klar. Ett färdig album blir ju lite som ett “kvitto” på allt det jobb man lagt ner på musiken. Denna gång var det lite extra skönt att resultatet blev så bra eftersom vi jobbade en hel del med externa remixare på plattan. Vi har fått väldigt bra respons på skivan ännu så länge, vilket såklart är roligt.

ElektroSkull: Materialet skiljer sig ju markant från ert “vanliga” sound och alla verkar inte ha uppfattat bakgrunden till släppet på rätt sätt, kan ni berätta lite mer kring detta?

Anders: Jag vet inte om det skiljer sig så markant mot våra tidigare släpp faktiskt. Skillnaden är ju som sagt att folk utifrån har remixat många av låtarna på “Auto Surveillance”. Dessutom har vi strippat ner vårt sound en del och gjort det tydligare.

Jonas: Det är ju en spegling av att vi har lyssnat mer på dansmusik sista åren, de flesta av mixarna är ju trots allt gjorda för dansgolvet. Albumversionerna av spåren skiljer sig inte lika drastiskt mot hur vi har låtit tidigare.

Anders: Jag har väl iofs alltid varit fett inne på dansmusik, men visst har de influenserna fått mer plats i musiken vi gör nu för tiden. Det är en utveckling som jag är väldigt glad över.

(fortsättning nedan)

Foto: Magnus Eklund

ElektroSkull: Berätta mer om det kommande “riktiga” studioalbumet “Surveillance Culture”, vad kan vi förvänta oss?

Anders: Ni kan förvänta er 14 härligt trasiga hitlåtar!

Jonas: En cocktail av sarkastiska samhällbetraktelser, skeva ljud i massor, klisterrefränger och sjukt mycket sväng.

Anders: Sönderblästrad Minimal-Funk!

ElektroSkull: Det händer mycket kring The Pain Machinery just nu. Ni spelade nyligen på Snaps i Stockholm och nu på torsdag spelar ni tillsammans med legendariska Sheep On Drugs. Ni har även inbokade spelningar på bland annat klassiska Wave Gottik Treffen i Leipzig i sommar. Hur ser liveplanerna i övrigt ut, kan vi förvänta oss några överraskningar i liveshowen?

Anders: Det är jättekul att vi har så mycket på gång just nu och det ska verkligen bli grymt att spela tillsammans med Sheep On Drugs. Ett band vars sound vi växte upp med och som vi verkligen gillar. Just denna spelning blir extra spännande eftersom vi dessutom kommer att jobba tillsammans med ett gång perfomance-konstnärer. Går detta som det är tänkt är det säkert något vi kommer att göra igen.

Jonas: Vi tycker att vi har hittat ett grundformat som funkar för oss men det är alltid kul med otippade inslag ovanpå det. Vi är rätt flexibla och kan anpassa vårt setup utan att kompromissa med energin.

(fortsättning nedan)

Foto: Magnus Eklund

ElektroSkull: Berätta mer om nya skivbolaget Complete Control Productions. Vad fick er att lämna ungerska Advoxya och hur ser arbetet ut i det nya “stallet”?

Anders: Vi kände att det var dags att bli herrar över vårt eget öde och eftersom Big Strong Boss Mattias var sugen att dra igång något eget så var vi inte sena att haka på.

Jonas: Vi är extremt glada att få jobba med någon som har samma inställning till vad som är viktigt hos en artist, samma humor och  tålamod nog att låta oss fippla med samma platta i en mindre evighet.

Anders: Och vi har ju fått ihop ett skönt litet gäng med samma inställning till saker som vi har. Vi jobbar hårt och målmedvetet, men det gäller ju också att inte glömma bort att ha kul på vägen.

Ok, fem snabba..

ElektroSkull: Pizza eller thai?

Anders: Ska man bakis-slabba är en pizza att föredra, annars thai.

Jonas: Thai all the way, bakis eller ej.

ElektroSkull: Skräckfilm eller drama?

Anders: Skräckfilm! Inte slasher eller sånt skit. Monster ska det vara! ..eller ett välskrivet drama, det funkar det med. Så länge det är monster med. Monster och demoner!

Jonas: Drama för mig men ett oldschoolmonster eller två kan få passera.

ElektroSkull: Jägermeister eller fernet?

Anders: Fy fan, men är man packad går ju allt ner.. Jägermeister!

Jonas: Fernet!! Fast helst Cynar, italienskt gift gjort på kronärtskocka. Balsam för själen och ett oöverträffat hjälpmedel för att skriva texter.

ElektroSkull: Barhäng eller klubb?

Anders: Jag är mer en klubb-människa, även om barhäng kan vara grymt trevligt det med. Ibland kan jag ha väldigt svårt att sitta stilla, då funkar en klubb bättre. I need action!

Jonas: Barhäng nio gånger av tio men ibland behöver ungdomarna få se hur man slamdansar som om det var 1987.

ElektroSkull: Öl eller vin?

Anders: Öl. Folköl. Och Guinness. Och så dricker vi jävligt mycket Rom och Fanta!

Jonas: Jag är öppen för båda, så 50/50. I en tiolitershink med långt sugrör. Årets smaksensation!

ElektroSkull: Några sista ord till era fans?

Anders och Jonas: Vi är oerhört tacksamma för alla er som stödjer oss på våra spelningar och som köper vår musik. Det betyder verkligen mycket för oss.

Foto: Magnus Eklund

Share Button

Comments are closed.